Da bude vek izgradnje za Srbe s obe strane Drine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom SDS iz Republike Srpske Vukotom Govedaricom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

13:45

Da bude vek izgradnje za Srbe s obe strane Drine
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Sagovornici su se saglasili da je potrebno ubrzati realizaciju regionalnih infrastrukturnih projekata, ali i povećati privredni potencijal regiona i privući investitore.

Sagovornici su konstatovali da je protekli vek za srpski narod bio vek stradanja, a da pred nama mora biti vek izgradnje i prosperiteta, te da zbog interesa srpskog naroda, ali i svih ostalih, dijalog i traženja rešenja nemaju alternativu.

Kako je saopšteno na sajtu SDS, Govedarica je Vučiću preneo svoje viđenje stanja u Republici Srpskoj i naglasio da je Srpskoj potrebna moderna nacionalna politika koja definiše odgovornost prema sopstvenom narodu u kojoj moraju biti poraženi prljavi interesi bilo kojih političkih partija.

On je naveo da jedna od osnovnih odlika takve politike treba da bude ekonomski napredak da bi se poboljšao standard građana i zaustavio odliv stanovništva.

Govedarica je istakao da je "srpski narod teško stradao da bi stvorio Republiku Srpsku" i da su razlozi nastanka Srpske identični razlozima opstanka Srpske.

Lider SDS-a, koja je u opoziciji u RS i u vlasti na nivou BiH, zahvalio je Vučiću za podršku Srbije i njega lično Republici Srpskoj, te izrazio uverenje da će Republika Srpska, kao i do sada, imati punu podršku Srbije na putu ka očuvanju sopstvenog integriteta i svega onoga što je stvarano u proteklih skoro tri decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: