Švajcarci "napadaju" Srbiju, biće radnih mesta

Švajcarska softverska agencija Namiks počela je da sprovodi četvorogodišnji plan zapošljavanja 100 softverskih inženjera u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.03.2017.

10:19

Švajcarci
Foto: Thinkstock

U prvoj fazi razvoja poslovanja Namiks će u svojoj kancelariji u Beogradu proširiti međunarodni tim za rad na platformi "Hybris", saopšteno je danas iz te kompanije.

Iz Namiksa najavljuju da će za potrebe internacionalnih projekata angažovati 20 Java inženjera.

"Nakon dovogodišnjeg poslovanja u Srbiji naša centrala u Sent Galenu odlučila je da Java tim, za rad na 'Hybris' platformi, bude pojačan upravo iz beogradske kancelarije", kaže Ketrin Ferari Simon, direktorka kancelarije Namiksa u Beogradu.

Dodaje da će tako srpski inženjeri dobiti priliku da rade u timovima sa kolegama iz Nemačke i Švajcarske na projektima kao što su pokretanje Medelinog onlajn šopa ili redizajniranje globalnog Viktorinoksovog e-šopa.

Odluka da se pojačaju prvo timovi koji će raditi na "Hybris" platformi i unapređivati elektronsko poslovanje doneta je posle analiziranja globalnih potreba.

Ivan Dugalić, softverski arhitekta u beogradskom Namiksu, objasnio je kako potrebe e-trgovine utiču na rad softverskih inženjera na "Hybris" platformi.

"Količina podataka sa kojom radimo je ogromna. Nekada smo imali baze u gigabajtima, a sada su one u terabajtima. Takođe, kako raste broj korisnika e-commerca, sve je veći izazov pronaći dobra rešenja za skaliranje i omogućiti da sajtovi i aplikacije funkcionišu bez problema čak i kada ogroman broj korisnika pokušava da im pristupi istovremeno", navodi on.

Prošlogodišnji crni petak, kada je neočekivano veliki broj ljudi kupovao putem interneta, dobar je primer koji je potvrdio, kako kaže, koliko je važno da razvijemo brza i pouzdana softverska rešenja.

Dugalić je dodao da su među najvećim prednostima za Java inženjere, koji rade na "Hybris" platformi, to što postoji mali "technology debt", što je i jedan od razloga zbog kojih je toliko zanimljiv inženjerima.

"Platforma je fleksiblina i omogućava nam da stalno koristimo poslednje tehnologije i usavršavamo poznavanje Spring platforme i Java programskog jezika.”

Prema njegovim rečima, rad u "Hybrisu" ne podrazumeva samo razvoj tehnoloških aspekata.

"Radeći na takvim platformama konstantno napredujemo i u drugim aspektima našeg posla: unapređujemo poznavanje biznisa, komunikativne veštine, kao i metodologiju", rekao je Dugalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: