"I ja živim u BG, hoću uvek da bude vin-vin"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je socijalni dijalog jedini i pravi način da se stvari u gradu promene nabolje.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.12.2016.

15:41

Foto: Tanjug

Mali je prisustvovao sednici Saveza samostalnih sindikata Beograda i tom prilikom rekao da je jedan od ciljeva tog sastanka da se potvrdi uspostavljeni socijalni dijalog.

Gradonačelnik je istakao da je u protekle tri godine na nivou grada vraćeno 443 miliona evra nasleđenih obaveza.

"Mogu samo da zamislim šta smo mogli da uradimo da nismo morali da vraćamo dugove i da smo taj novac imali na računu, da kupimo autobuse, napravimo vrtiće...", rekao je Mali i dodao da se grad u prethodnom periodu nije zaduživao.

On je posebno istakao da su gradska javna preduzeća konsolidovana i da većina njih nema gubitke. "Sada sve to mnogo bolje funkcioniše, a veliki deo novca ide u investicije", rekao je Mali i naveo primer Beograd puta, koji će nabaviti nove kamione za Zimsku službu.

"Ponekad nisam zadovoljan neefikasnošću rada pojedinih gradskih preduzeća, uložili smo napore da ljude usmerimo ka tome da uvek budu na usluzi građanima", istakao je Mali.

Ipak, kako je rekao, mnogo toga je urađeno, a nadležni rade sa sindikatima i Privrednom komorom Beograda više nego ranije.

Mali je dodao da će, sa stabilizacijom javnih finansija, sledeće godine biti vraćeno 72 miliona evra kamata i kredita.

"Moja porodica živi u ovom gradu, želim da nešto promenimo nabolje, da nastavimo dijalog, da radimo konstruktivno i da uvek bude 'vin-vin' situacija za sve, jer kad jedna strana gubi, to je loše", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: