Vulin: Ovo je hvala svim penzionerima

Jednokratna pomoć od 5.000 dinara biće isplaćena i svim penzionerima koji su radni vek proveli u Srbiji, nezavisno od države u kojoj žive.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

09:09

Vulin: Ovo je hvala svim penzionerima
Foto: Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekao je da je u te svrhe izdvojeno 289 miliona dinara iz redovnog poslovanja Fonda PIO, "a pre svega zahvaljujući boljem stanju srpske privrede".

"Ovo je način da se zahvalimo svima koji su radni vek proveli u Srbiji. Svi penzioneri iz zemalja regiona koji su radili u Srbiji, njih oko 38.000, dobiće pomoć do 19. decembra a oko 12.000 penzionera koji žive u drugim državama, do kraja godine", kazao je ministar.

Vulin je, komentarišući izvinjenje koje je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila zato što je deci iz Dubrovnika podelila čokoladice poreklom iz Srbije, Vulin je ocenio da se radi o "ogromnom koraku nazad" i "otvorenom vraćanju ustaštva" u Hrvatskoj.

"Predsednica Hrvatska nije imala potrebu da uputi izvinjenje što se slikala sa ustaškom zastavom ali se izvinjava što je jedno hrvatsko dete dobilo srpsku čokoladu. Da li je moguće da će jedna čokoladica izazvati više zla od ustaške zastave. Ja sam rekao da je to rasizam i bojim se kako će se Zagreb ponašati prema srpskoj zajednici u Hrvatskoj", rekao je ministar.

Vulin je ocenio i da EU mora da reaguje na "vraćanje ustaštva" u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: