Batočina kao i Palanka, muku muče s vodom

Vlada Srbije će, zajedno sa lokalnim samoupravama, raditi na rešavanju ozbiljnih, gorućih problema, kao što su snabdevanje građana strujom i vodom.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2016.

13:50

Batočina kao i Palanka, muku muče s vodom
Foto: Tanjug

To je izjavila ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić nakon obilaska opštine Batočina i dva sela Brzan i Žirovnica.

Brnabić je novinarima rekla da će problem vodosnabdevanja u toj opštini biti rešavan u saradnji sa predstavnicima opštine Batočina, premiijerom, ministarstvom finansija, Kancelarijom za javna ulaganja, kao i sa ministarskom Jadrankom Joksimović.

Brnabić je navela da je neverovatno da su prethodne lokalne vlasti ostavile opštinu Batočina, za koju kaže da je na fantastičnom geografskom položaju, u takvom stanju, da trećina gradjana nema vodu za piće.

"Pričamo o elektronskoj upravi i elektronskim servisima za gradjane i privredu, što je jako važno i što je moj prioritet, ali moramo da rešavamo probleme i za gradjane omogućimo kvalitetnije uslove za život", rekla je Brnabić.

Navodeći da je situacija dosta teška, Brnabić je podsetila da su joj u Skupštini Srbije poslanici na to skrenuli pažnju, ali i građani koji su je kontaktirali putem društvenih mreža i na druge načine, sa molbom da poseti Batočinu.

"Ima puno problema, probaćemo zajedno da radimo na njihovom rešavanju, moj posao je da budem ovde", rekla je Brnabić, navodeći da su predstavnici lokalne samouprave u Batočini angažovani na tome da probleme rešavaju.

"Moramo da radimo kao tim, ovo su ozbiljni problemi i moramo nekako da nadjemo rešenje za njih. Ne mogu da kažem ništa o vremenskim rokovima, ali ovo su ozbiljni, gorući problemi i ne možemo da stavljamo glavu u pesak i ne radimo ništa, već moramo probleme da rešavamo", kaže Brnabić.

Odgovarajući na pitanje o vodosnabdevanju u Smederevskoj Palanci, u kojoj su restrikcije vode, Brnabić je rekla da je u toj opštini situacija nešto urgentnija zbog tih restrikcija.

Prema njenim rečima, u Smederevskoj Palanci sličan je problem kao u Batočini, zbog velikih gubitaka na vodovodnoj mreži.

"To mora da se sanira, treba videti koliko je novca potrebno za saniranje vodovodne mreže", rekla je Brnabić.

Ministarka je, sa predstavnicima opštine Batočina, posetila odeljenja Osnovne škole "Sveti Sava" u selima Brzan i Žirovnica, a razgovarala je i sa gradjanima.

Ona je navela da je za djake u školi obezbeđena voda za piće, te da će, sa predstacnicima opštine rešavati o rešavanju problema vodosnabdevanja, kada se bude znalo koliki je to finansijski zahvat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: