"Pomerili smo granice srpske privrede"

Digitalna transformacija nije budućnost, već sadašnjost, to je nov način življenja i rukovođenja poslom, kaže direktor Majkrosofta Srbija Željko Vujinović.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

12:07

Foto: Tanjug

Vujinović je povodom konferencije Sinergija, koja se u naredna tri dana održava u organizaciji Majkrosofta, kazao da će ta kompanija ponuditi viđenje digitalne transformacije, koja su rešenja koja nudi, ali i da čuje korisnike, njihova iskustva, kako su sproveli digitalnu transformaciju.

“Sama digitalna transformacija nosi mnogo prednosti, to je potpuno novi način rukovođenja poslom, unapređivanja poslovnog procesa, unapređivanja učenja i svih drugih procesa na koje smo navikli", rekao je Vujinović.

"To je prilika za sve, za privatne kompanije, državu, da postanu transparentniji. Da omogućimo bolju komunikaciju izmedju državnih organa i privrede, kao i između privrede i škola. Bez te sprege ne možemo dalje", smatra Vujinović.
Foto: Tanjug
Direktor Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbiji Dragan Tomić istakao je da će se na ovogodišnjoj Sinergiji dosta raditi u vezi novog načina interakcije sa kompjuterom, odnosno o sistemu za virtualnu realnost - "holo lens".

"To je u stvari razvijeno u Srbiji, to je stvar na koju smo veoma ponosni. Takođe, izašlo je dosta novih biznis proizvoda, jedan od njih je simpl server, koji je delom izašao ovde u Srbiji, rekao bih da smo i ove godine na svetskom nivou odigrali jako veliku ulogu i da smo, samim tim, pomerili i granice srpske privrede u pozitivnom pravcu", rekao je Tomić.
Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, dosta novih verzija softvera je izašlo, gde je Majkrosoft imao znatan doprinos i samim tim, smatra da ideja njegovog Razvojnog centra nije samo razvoj tih proizvoda, već takođe transformacija srpske privrede, odnosno povećanje uloga IT u srpsku privredu.

"Razvojni centar Majkrosofta navršava 11 godina uspešnog poslovanja. Prvo nam je trebalo 10 godina da dođemo do neke lestvice odakle možemo da dajemo jako velike rezultate. Tako da, ove godine, Razvojni centar možda čak ima i najbolju godinu, što se tiče stvari koje smo ostvarili na svetskom tržištu", smatra Tomić.

Sinergija je najveća i najuticajnija godišnja konferencija posvećena informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu Jugoistočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: