Fond za razvoj: Prva 4 kredita startapovima

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je prva četiri kredita za početnike u ukupnom iznosu od 12,6 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

08:11

Fond za razvoj: Prva 4 kredita startapovima
Foto: Thinkstock

Od tog iznosa bespovratno je 3,8 miliona dinara, a ostatak je povoljan kredit Fonda.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, krediti su odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika i jedan je od 33 programa u okviru Programa Vlade Srbije ''Godina preduzetništva''.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 procenata kredita Fonda za razvoj.

U saopštenju se navodi da će Upravni odbor Fonda u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Upravni odbor Fonda za razvoj je odobrio još 27 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje realizuje u Godine preduzetništva za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Kako je navedeno, sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu www.fondzarazvoj.gov.rs, a spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs, odmah, nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: