Nove kante od 18.000 RSD - oduvao vetar

Tek postavljene "skupocene" kante u Leskovcu oduvao je vetar jer nisu bile dobropostavljene, pišu Južne vesti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

14:32

Nove kante od 18.000 RSD - oduvao vetar
Foto: Thinkstock, ilustracija

Iz leskovačkog budžeta, 78 limenih kanti za smeće nabavljeno je za 1.460.000 dinara, u proseku po nešto više od 18.000 dinara po komadu, a većina njih prilikom postavljanja nisu pričvršćene, pa ih je jednostavno - oduvao vetar.

Kako nam je rečeno u gradskoj Direkciji za urbanizam i izgradnju, nabavljena su dva tipa kanti, po 33 i 45 komada, od firme “Galeb sistem“ iz Šapca.

Ni posle više od nedelju dana postolja nisu betonirana.

I pored visoke cene, nemarnost onih koji su ih pred uskršnje praznike postavljali, dovela je do toga da je desetak kanti u samom centru, a koje su postavljene pored već postojećih betonskih kanti, uništeno jer jednostavno nisu pričvršćene za podlogu.

I sve ostale "skupocene" kante koje su “odolele vetru” stoje nakrivo, pa ih, uz malo truda, možete odneti i kući jer su mnoge od njih samo zabodene u zemlju.

Direktor leskovačke Direkcije Milenko Milenković kaže za Južne vesti da po ugovoru kante postavlja sam dobavljač, šabačka firma “Galeb sistem”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: