Prijavio bubašvabu u "bonžiti" - sud ga kaznio

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović osuđen je u krivičnom postupku koji je protiv njega pokrenula "Ravanica" iz Ćuprije, piše Blic

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2016.

09:36

Prijavio bubašvabu u
Foto: Thinkstock

To preduzeće je tužbu pokrenulo nakon što je Papović ukazao javnosti da je u proizvodu "bonžita" pronađena ispresovana bubašvaba. Sud je ocenio da je Papović preduzeću naneo štetu.

Papović je objasnio da je prvostepena presuda, kojom je kažnjen sa 10 miliona dinara, stigla prošle nedelje, ali da je uložena žalba i da je ceo slučaj sada na višoj instanci.

Kako kažu u NOPS-u za Blic, sud je u obrazloženju potpuno zanemario činjenice i to da je predsednik NOPS-a reagovao u skladu s prenetim ovlašćenjima prema Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o bezbednosti hrane i da spornu izjavu nije dao kao građanin Papović.

"Za sud nisu bile relevantne izjave svedoka koji su videli upresovanu bubašvabu u proizvodu, kao ni to da je načelniku Sektora za bezbednost hrane u Ministarstvu poljoprivrede lično predat sporni uzorak, i zbog čega je on uputio inspekciju, kojoj je dva puta zabranjen ulaz u proizvodni pogon", rekli su u udruženju.

Spor zbog insekta u "bonžiti" započet je u avgustu 2014. godine kada je preduzeće "Ravanica", proizvođač "bonžite", pokrenulo privatnu tužbu protiv Papovića tešku 10 miliona dinara, nakon što je NOPS ukazao i dokazao da je u njihovom proizvodu pronađena buba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: