Šef Lidla potvrdio: Stižemo u Srbiju

Nemački globalni lanac supermarketa Lidl otvoriće prve trgovine u Srbiji već 2016. godine, izjavio je prvi čovek Lidla Sven Sejdel.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 10.11.2015.

14:21

Default images

Sejdel je u intervjuu za Handelsblat kazao da Lidl u Srbiji počinje da radi već sledeće godine, a da je veliki korak u njihovom širenju planirani ulazak na tržište SAD 2018. godine.

Istovremeno sa ulaskom u SAD, Lidl planira i širenje u Litvaniji.

"SAD su strateško tržište za nas. Počećemo sa nekoliko desetina prodavnica na istočnoj obali, u Virdžiniji, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini, u Merilendu i u Vašingtonu", izjavio je Sven Sejdel za Handelsblat.

Nemačka kompanija Lidl, filijala grupacije Švarc, jednog od najvećih distributera prehrambenih proizvoda, posle američkog Volmarta i francuskog Karfura, otvoriće u SAD 200 radnih mesta kako bi se pripremio dolazak na američko tržište.

Lidl, koji je poznat po diskontnoj prodaji proizvoda, želi da u SAD prodajni prostor bude prijatniji i moderniji.

Lidl će, pored supermarketa Aldi, biti drugi nemački lanac trgovinskih radnji koji će poslovati u SAD.

Aldi je u SAD prisutan preko 40 godina, za sada ima preko 1.375 prodavnica, a namerava da ih do 2018. bude oko 2.000, preneo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: