Apps 2

01.05.2024.

13:10

Sada je jasno – evo u šta Mask pretvara X platformu VIDEO

Vlasnik platforme X objavio je kratak video koji dovoljno govori o sledećem potezu koji će da napravi.

Izvor: Zimo

Sada je jasno – evo u šta Mask pretvara X platformu VIDEO
Cat Box / Shutterstock.com

Podeli:

Dobro su poznati planovi Ilona Maska koji od platforme X želi da napravi aplikaciju za sve, po uzoru na kineski WeChat. To i jeste jedan od glavnih razloga zašto je kupio Twitter, mrežu s velikim brojem korisnika na čijoj je transformaciji počeo da radi odmah nakon akvizicije, što mnogi dotadašnji korisnici nisu dočekali s oduševljenjem.

Osim društvene mreže, Mask od X-a želi da napravi i platformu za komunikaciju i plaćanje, a veliki naglasak želi da stavi i na video sadržaj. Što konkretno spremaju, trebalo bi saznamo veoma brzo jer je na svom profilu na X-u juče objavio video klip u trajanju od samo 12 sekundi kojim je najavio X TV. Kao što je prikazano u priloženoj objavi, video ne otkriva previše, ali Mask je prošlog meseca najavio da će aplikacija biti identična onome što YouTube nudi kroz svoju aplikaciju za pametne televizore.

Planovi u vezi sa video sadržajem na platformi X i o X TV aplikaciji prošlog vikenda je najavila i izvršna direktorka kompanijeLinda Jakarino. "To će biti vaš saputnik za visokokvalitetno i imerzivno iskustvo zabave na većem ekranu", napisala je na svojoj društvenoj mreži. 

Slično kao i na YouTube-u, unutar aplikacije biće prikazan popularan sadržaj koji će za korisnike birati veštačka inteligencija, dok će video klipovi biti bazirani i na personalizovanom iskustvu. Takođe, naglasila je i povezanost između različitih uređaja pa će korisnici video koji su počeli da gledaju na telefonu, moći da nastave da gledaju na televizoru, dok će pretraživanje i pronalaženje videa biti jednostavnije i brže.

Kako bi privukao što veći broj korisnika, Mask je pozvao jednog od najpopularnijih Youtubera Mr. Beasta na njegovu platformu. U videu koji je objavio prikazao je kako korisnici i kreatori sadržaja na platformi X mogu finansijski da profitiraju slično kao i na YouTubeu. Nedelju dana nakon objave videa u kojem testira skupe automobile na platformi X, Mr. Beast je zaradio više od 260 hiljada dolara, privukavši skoro 160 miliona pregleda i više od pet miliona lajkova i komentara.

Mask je, jasno, tek na početku s X TV-om i tek treba videti kako će korisnici prihvatiti novu aplikaciju i koliko će je koristiti. Njen vlasnik će verovatno pokušati da privuče i druge poznate osobe i influensere na kreiranje i objavu sadržaja na njegovoj mreži. On je već bio potpisao ugovor s bivšim voditeljem CNN-a Donom Lemonom koji je trebalo da ima sopstvenu emisiju na X-u, ali na kraju je dogovor propao, navodno zbog prevelikih zahteva koje je Lemon stavio pred Maska, od besplatnog Cybertrucka pa do pet miliona dolara isplate unapred, udela u platformi X itd.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: