Utorak, 10.11.2015.

14:21

Šef Lidla potvrdio: Stižemo u Srbiju

Nemački globalni lanac supermarketa Lidl otvoriće prve trgovine u Srbiji već 2016. godine, izjavio je prvi čovek Lidla Sven Sejdel.

Izvor: B92

Šef Lidla potvrdio: Stižemo u Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 8 godina

Ako je neko od vas pročitao izvorni članak na Handelsblattu, zna da Lidl dolazi u Srbiju 2018. godine. https://global.handelsblatt.com/edition/303/ressort/companies-markets/article/high-noon-for-lidl-and-aldi

Igor

pre 8 godina

Realno, Lidl nije nista povoljniji.. razlike su male ali ljudi ce sigurno tamo ici zbog velike pompe (seca li se neko H&M ludila?) Bice jeftina roba iz uvoza najslabijeg kvaliteta, i nije neka dobra vest..

Imoćanin

pre 8 godina

Interesuje me da mi neko iz Hrvatske kaze koliko prodje do druge faze sirenja i otvaranja objekata u manjim gradovima?
(Timocanin, 10. novembar 2015 15:48)

Kroz dvi-tri godine. Ide to dosta brzo.

Gradjanin

pre 8 godina

@Baš nam je trebao još jedan trgovinski lanac. Što strani "partneri" ne investiraju u fabrike i krenu da prave nešto u Srbiji? Umesto toga prodaju nam našu robu i sebi stavljaju maržu u džep...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ns, 11. novembar 2015 00:07)

Kakav komentar. Nije ti to komunizam pa ce neko da naredi nekom da otvori fabriku. Otvorice fabriku cim se bude radilo za 5 dolara na dan. Tad ce sve fabrike premestiti u Srbiju i to sve firme.
Sto vasi omiljeni likovi rusi ne otvore neku fabriku u Srbiju? Niko im ne brani, cak ih svaka vlast sme da srdacno pomogne za razliku od drugih drzava jer zna da to tupani uvek podrze.
Ah zaboravio sam da oni isto dodju ovde da vam nesto prodaju skupo i to nesto sto izvire iz zemlje a nisu ni imali trosak proizvodnje.

Bivši kupac velikih prodavnica

pre 8 godina

Jupiiii, još radnih mesta za 22.000 dinara mesečno!A cene robe su im, bar ovde u inostranstvu,adekvatne kvalitetu tj. nikakve.

Potrošač

pre 8 godina

Za mene je najeftinija komsijina prodavnica na uglu.Para nemam za vece kupovine.Mislim da je kod 80% u Srbiji slicna situacija.Kupujte kod domacih trgovaca domace proizvode.

Ivan ZG

pre 8 godina

Lidl je došao sa jako niskim cijenama, ograničenim izborom robe i nama nepoznatim artiklima. Otprilike 90% robe je bilo iz uvoza i uglavnom niže ili srednje kvalitete. Promet im je bio dosta slab. Nakon godinu dana su se opametili pa počeli prodavati domaće mlijeko i otprilike 30% proizvoda je domaće proizvodnje. Kvalitetu njihovog prosječnog proizvoda su digli i krenulo im je. Imaju najsvježije voće i povrće i uvijek po pristojnoj cijeni. S druge strane imaju neku talijansku piletinu koju sam kupio prvi i zadnji puta.
Lidl će doći na tržište Srbije i biti bitno jeftiniji od drugih. To će trajati jedno godinu dana dok ne navuku kupce, a onda će pomalo dizati cijene. Cilj je niskim cijenama uništiti konkurenciju, a onda prodavati po 10% nižim cijenama od onih sadašnjih. Financije nisu problem.
80-100% kruha i peciva kupljenog u Lidlu je iz uvoza. Kupuju sirove kruhove i peciva i peku u svojim dućanima.
Lidl je donio trajno sniženje cijena nekih proizvoda. Dovoljno je reći da Todorić smatra Lidl najopasnijim konkurentom u HR. Lidl u HR ima 86 trgovina, a u svijetu 11.000!!!

Johny, Amsterdam

pre 8 godina

Djubre obicno prodaju, jednom sam usao u prodavnicu i nikad vise. Izbor robe jako mali, ali zato nekvalitetan, ehm...

Nije mi jasno cemu se "radujete". Bolje gledajte kako vise da zaradite, nego kako manje da pojedete, il' sta vec.

cojle

pre 8 godina

Kada će naslov da bude "lidl stigao u Srbiju" već 5 godina naslovi "lidl stiže"? U ostalom, sumnjam da će kada dođu ovde i vide marže, da se za razliku od deleza smiluju i uvedu marže kao na zapadu. Pa i njima će Srbija da budu El Dorado...oni mogu da sanjaju zemlju sa maržama preko 10% a kamoli Srbiju sa maržama i do 40%...zato toliko dugo i dolaze, jer im političari i lokalci traže mito...znaju da će ovi da plate koliko god traži,jer će posle da klepeću narod po ušima sa maržama.

Da se razumemo, svake godine u Grčkoj kupujem u lidlu i prezadovoljan sam i cenama i kvalitetom...ali kao što sam pričao kada su naslovi bili tipa "dolazi delez,spremite se za niže cene" da mogu glavu na panj da stavim da od toga nema ništa,evo sada kažem,mogu glavu na panj da stavim da lidl ni dinar neće biti jeftiniji. Svi oni gledaju da zarade.

Goran

pre 8 godina

Kakve su plate u Lidlu? Rado bih presao iz jednog domaceg trgovinskog lanca u Lidl. A ako i mnogi drugi predju i Lidl, mozda ce onda domaci trgovinski lanac malo poceti da ceni svoje radnike.

Cockney Cole

pre 8 godina

Stižu brzinom poni ekspresa, svake godine neke najave, a ništa konkretno. A kada dodju, roknuće nam cene iste kao i svi ostali.

Gradjanin

pre 8 godina

Dodjite sto pre. Nanesite vec jednom konacan udarac Rodi i Ideji. Dosta su nas pljackali laznim snizenjima! Sto kaze jedna zaposlena u pomenutom objektu:"Koliko ja znam, a preko 15 godina sam trgovac, to i nisu snizenja, "snizenja" su u stvari redovne, normalne cene tih proizvoda koje vam se plasiraju kao snizenja".
Pametnom dovoljno.

ns

pre 8 godina

Baš nam je trebao još jedan trgovinski lanac. Što strani "partneri" ne investiraju u fabrike i krenu da prave nešto u Srbiji? Umesto toga prodaju nam našu robu i sebi stavljaju maržu u džep...

nostradamko

pre 8 godina

I kada otvore cene ce im biti u rangu Todoricevih lanaca marketa Idea,Roda,Merkatora i u nivou cena Maxija, a ako se budu uprodejviale sa cenama Lidla u okruzenju kod nas ce sve biti sigurno skuplje nego u nekom Lidlu u Hrvatskoj, Madjarskoj...

hulk

pre 8 godina

Kolike god da su marze u Idei i Maksiju, bolji su za domacu privredu jer bar prodaju robu domacih proizvodjaca, za razliku od Lidla koji prodaje jeftine proizvode loseg kvaliteta proizvedene u EU. Nazalost, za razliku od Norveske, ovde nema patriotizma

joca

pre 8 godina

idea i maxi nas uništitše sa cenama, da budemo iskreni što više prodajnih lanaca može samo da znači i bolje, kada smo već dozvolili da c market i slični naši propadnu sada slobodno neka uleću tudji, barem će biti konkurencije

konacno

pre 8 godina

Bice jeftinog piva, vina, kobasica domace proizvodnje, zamrznute klope, domaceg mesa, jaja, ... sve ne bas najboljeg kvaliteta (nikako ne loseg), ali uz dosta korektan odnos cene i kvaliteta. Nadam se da ce kao i u Francuskoj i Svajcarskoj biti forsirani domaci proizvodi sa natpisom "srpski produkt"!

eureka

pre 8 godina

Procitao sam pazljivo sve komentare.
Ono sto nas sve najvise zanima su cene tj. da li ce biti kao u ostalim zemljama u evropi.
Naravno da nece! Jasno je da tajkuni i njihovi ortaci iz trgovinskih lanaca ne bi dozvolili samosahranjivanje. Morali bi i oni smanjiti nenormalna ugradjivanja tj. marže sto bi im donelo daleko manji ultra brzi profit.
Ovde na zalost pravila nema. Pravila igre odredjuju najjaci,citaj kriminalci.

Nije mi jasno

pre 8 godina

Zakaj Srbija toliko kasni? Ne samo za ostatkom Europe, nego i po 10-15 godina za Slovenijom i Hrvatskom.
Jel to namjerno vasa politika zeli da gradjani osjecaju izolirano ili kaj?
Lidl je tu vec 10-ak godina, Billa 15-ak, ali slazem se Spar je definitivno najbolji lanac s najcool hranom i pravim delicijama koje se ne nalaze u svakom lancu iako morski plodovi (hoba i jastog) su vrh u Lidlu!!

bukefal

pre 8 godina

U Srbiju ili samo Beograd?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konsultant, 10. novembar 2015 18:53) # Link komentara

U Nisu su kupili tri lokacije.

zar nije tako? - vječno cenzurisan

pre 8 godina

Lidl je u Norveškoj propao, jedini zabilježeni slučaj da se Lidl povukao. To dosta govori o Norvežanima i zašto su tu gdje jesu a ovo dosta govori o ex yu drzavicama i zašto su tu gdje jesu.

Germanus

pre 8 godina

Lidl nije hteo da otvori svoje filijale, jer Srbija nije imala otvorena poglavlja o pridruživanju sa EU. Bez jasnog političkog signala nema ni investicija.Isto tako će i Ikea da krene sa gradnjom svog objekta, nakon otvaranja poglavlja.Kod Ikea prodavnice je uslov i da se dovede vodovod u podavalska naselja,a samim tim i do buduće robne kuće.

PDP

pre 8 godina

Super! Konačno najpovoljniji market robe široke potrošnje u Evropu i u Srbiji najzad. Evo vam jedan artikl. U Veneciji u lidlu 1,25kg konzerva hrane za pse je 89 centi a kod nas nemate ispod 250-350 dinara, dakle 2,5 eura. I mnogi mnogi drugi artikli su neverovatno i neuporedivo jeftiniji nego u bilo kom drugom marketu. Sa druge strane bojim se da ne bude farsa kao sa Metro-om koji je trebao da nudi robu od 30 do čak 60% povoljnije nego ostalke trgovine, a ovde u Subotici oni su držali cene ili iste ili čak i veće nego u drugim megamarketima! Tako da se pre par meseci čuveni i dugo očekivani Metro u Subotici zatvorio. Imam utisak da svako ko dodje ovde smatra da je ovde narod s**** koju treba šišati.

mister no

pre 8 godina

Ja sam u Frankfurtu i to vec 18g inace iz Zrenjaninsam.Mogu vam reci da je naj povoljniji Aldi i najkvalitetniji,zatim Lidl pa Netto,i tako dalje,,,istina da je sampon Dusch Das u Frankfurtu 80centi a u Srbiji 160dinara isti takav..nemote se opravdati tu u Srbiji nicim tolika cena,to je pljacka,,razmislite koja je ovde mini.alna satnica 8,5e po satu a tu 120dinara ..dakle ko je imalo pametan zakljucice ko i kako drzi monopol..Pozdrav iz Frankfurta

lidl bot

pre 8 godina

kupujem u lidlovim prodavnicama u mađarskoj i nemačkoj,cene su zaista primetno niže nego u srbiji.pogledaje kataloge na lidl.de i lidl.hu pa ce vam biti sve jasno.samo par primera slatkiši koji su misaona imenica za 90% srbije je u lidlu 50% jeftinija nego u srbiji po prodavnicama rafaelo kugle od 230grama 2.45eura u srbiji 150grama 350dinara nutela 1kg 3,89evra u srbiji 800dinara 750grama itd ima hiljade drugih primera.a i kvalitet neuporedivo bolji.

Milan

pre 8 godina

Interesuje me da mi neko iz Hrvatske kaze koliko prodje do druge faze sirenja i otvaranja objekata u manjim gradovima?
(Timocanin, 10. novembar 2015 15:48)

Lidl svuda ulazi na tržište sa minimalno 20 objekata. Imaćeš za početak barem jedan na manje od 100km što i nije preterano daleko. Dvaput mesečno napuniš auto i 10-12 dana samo hleb i povrće u lokalu.

Trolo

pre 8 godina

Ništa se neće promenti. Kad shvate da mogu da sisaju narod u dogovoru sa tajkunima,teško će se odlučiti da smanje cene. Pa ovo je Srbija,nije Nemačka pa da stvarno imate konkurenciju,ovde se najjači dogovaraju. Obidjite markete,kod svih iste cene,zašto bi radio Lidl drugačije?

Mirko

pre 8 godina

evo jos jedan super market uskoro ce nam drzava dobiti ime Srbijamarket...bivse fabrike se pretvaraju u markete ili se pretvaraju u ogromne magacine za robu u tranzitu, nema proizvodnje samo valjaje robe i to sumnjivog kvaliteta.

samoStoNije

pre 8 godina

Lidl stize u Srbiju kao Ikea. Putuju evo vec 7-8 godina, znam da su ovde putevi losi, ali oni ko da idu na taljigama. Na vasem i svim drugim sajtovima imate vest s pocetka godine da otvaraju 15 prodajnih objekata do kraja 2015. Sad vidim stizu 2016. godine.

Ja evo od tad stedim pare, sve cekam da se otvore kod mene negde u komsiluku ne bih li im ostavio sve sto sam ustedeo od pocetka godine, svih 50 din, a sad vidim dolaze 2016. Nista, ustedecu jos 12 din do tada, bice vise da se potrosi.

Sulejman

pre 8 godina

Zivim u hamburgu redovno posecujem lidel dobre cene dobar kvalitet razna roba sve u svemu Tipp top narod u srbiji ce imati plus sa lidelom

GREMLIN

pre 8 godina

Ljudi dzaba Lidl sto dolazi ako bude imao istu politiku kao ostali svetski lanci koji su vec kod nas. Pre mesec dana sam bio u Frankfurtu u DM-u gel za tusiranje kosta pedesetosam centi a kod nas isti takav u DM-u kosta skoro 1.20e.Bojim se dal'ce Lidl odoleti iskusenju pljačke naroda ko i svi ostali sto rade.

kužiš stari moj

pre 8 godina

ja povremeno kupujem u lidlu. ima ga u svim manjim gradovima u hr.
imaju super kruh i pecivo sa sjemenkama -( malo je skuplje, ali je okus neusporediv s bilo čime sličnim - nešto kao oni stari kruhovi iz krušne peći)-
imaju integralne kore za štrudle ( jedini u hr).
imaju najbolji posni sir.( kolega s posla koji ide u teretanu samo kod njih kupuje).
kod njih sam pred nekoliko godina kupio LED bateriju - po povoljnoj cijeni , dok su ostali držali astronomske cijene - da, i služi još i danas...
godinama nosim po zimi termo donje rublje kupljeno kod njih - cijena je bila bagatela...
imaju i dobar izbor tamnih čokolada...
uglavnom , kad tamo odemo ostavimo priličnu svotu...
e, da pivo baš nemaju nekakvo, ali smo tamo kupovali ono najjeftinije za puževe u vrtu...

solja

pre 8 godina

stize, stize... vidim ja da je po okolnim zemljama sve vec odavno stiglo, samo svi zaobilaze srbiju ko da je kuga.. hmmm pitam se zasto? da li je moguce da je ovde toliko jak taj tajkunski lobi i zaostao investicioni sistem, da vec gooodanma ni jedan poznat lanac ne dolazi ovde, ...u HR Lidl slavi vec 10ti rodjendan...a Madjarska, Bugarska, Slovenija vec neuopredivo toliko

Hrc

pre 8 godina

U pocetku su otvarali vrlo sporo, jedan po jedan u Zagrebu pa u većim gradovima. Problem je mozda bio otpor i nepovjerenje ljudi prema nečem novom, a i sam lidl se popravio sa vremenom. Sada se otvaraju u roku mjesec dana od zabijanja lopate i to u svakom manjem mjestu. Ponuda je odlična ali i nepotpuna. Nemozes sve nabaviti u lidlu ali ono sta imaju je vrhunsko prema konzumu ili drugim lancima.

Vlada

pre 8 godina

Evo, o ovome se radi! Ne idemo mi nigde, a najmanje u EU, nego oni dolaze kod nas i to pod njihovim uslovima! Mi samo treba da slusamo, da pozatvaramo nase fabrike i proizvodnju a multinacionalne kompanije ce da brinu o nama, da nam daju da im radimo jeftino, i da nam prodaju jeftine proizvode koje su pravljene u nekim drugim "demokratizovanim" "drzavama" i svima masan brk!

Србија

pre 8 godina

У Смедереву се увелико већ гради њихов хипермаркет.Колико знам,они су у фазону да све те продавнице отворе истовремено.Неко их хвали а неко не,видећемо кад се отвори.Јака конкуренција одговара нама потрошачима тако да...

e

pre 8 godina

Konacno ! Radujem se tome jer sam imao prilike da kupujem u Holandiji. Lidl i Aldi su tamo ubedljivo najpovoljniji. Za ovaj napaceni narod to je bolja vest nego Vuciceva da ce penzije minimalno porasti. Doduse ko zna drzavi nista lakse nego da poveca akcize i da nam malo bolje pritegne vrst.

munz

pre 8 godina

E, to je vest! A ne silni predsednici opština, ministri, partokratski "funkcioneri" koji su još od 2011. najavljivali "dolazak sledeće godine" samo zato što su pili kafu s nekim predstavnikom ovog maloprodajnog lanca. Znalo se od početka da će u prvoj fazi otvoriti 15-20 prodavnica u jednom danu i dinamika kupovine lokacije nije s tim imala veze.

GREMLIN

pre 8 godina

Ljudi dzaba Lidl sto dolazi ako bude imao istu politiku kao ostali svetski lanci koji su vec kod nas. Pre mesec dana sam bio u Frankfurtu u DM-u gel za tusiranje kosta pedesetosam centi a kod nas isti takav u DM-u kosta skoro 1.20e.Bojim se dal'ce Lidl odoleti iskusenju pljačke naroda ko i svi ostali sto rade.

e

pre 8 godina

Konacno ! Radujem se tome jer sam imao prilike da kupujem u Holandiji. Lidl i Aldi su tamo ubedljivo najpovoljniji. Za ovaj napaceni narod to je bolja vest nego Vuciceva da ce penzije minimalno porasti. Doduse ko zna drzavi nista lakse nego da poveca akcize i da nam malo bolje pritegne vrst.

kužiš stari moj

pre 8 godina

ja povremeno kupujem u lidlu. ima ga u svim manjim gradovima u hr.
imaju super kruh i pecivo sa sjemenkama -( malo je skuplje, ali je okus neusporediv s bilo čime sličnim - nešto kao oni stari kruhovi iz krušne peći)-
imaju integralne kore za štrudle ( jedini u hr).
imaju najbolji posni sir.( kolega s posla koji ide u teretanu samo kod njih kupuje).
kod njih sam pred nekoliko godina kupio LED bateriju - po povoljnoj cijeni , dok su ostali držali astronomske cijene - da, i služi još i danas...
godinama nosim po zimi termo donje rublje kupljeno kod njih - cijena je bila bagatela...
imaju i dobar izbor tamnih čokolada...
uglavnom , kad tamo odemo ostavimo priličnu svotu...
e, da pivo baš nemaju nekakvo, ali smo tamo kupovali ono najjeftinije za puževe u vrtu...

mister no

pre 8 godina

Ja sam u Frankfurtu i to vec 18g inace iz Zrenjaninsam.Mogu vam reci da je naj povoljniji Aldi i najkvalitetniji,zatim Lidl pa Netto,i tako dalje,,,istina da je sampon Dusch Das u Frankfurtu 80centi a u Srbiji 160dinara isti takav..nemote se opravdati tu u Srbiji nicim tolika cena,to je pljacka,,razmislite koja je ovde mini.alna satnica 8,5e po satu a tu 120dinara ..dakle ko je imalo pametan zakljucice ko i kako drzi monopol..Pozdrav iz Frankfurta

munz

pre 8 godina

E, to je vest! A ne silni predsednici opština, ministri, partokratski "funkcioneri" koji su još od 2011. najavljivali "dolazak sledeće godine" samo zato što su pili kafu s nekim predstavnikom ovog maloprodajnog lanca. Znalo se od početka da će u prvoj fazi otvoriti 15-20 prodavnica u jednom danu i dinamika kupovine lokacije nije s tim imala veze.

samoStoNije

pre 8 godina

Lidl stize u Srbiju kao Ikea. Putuju evo vec 7-8 godina, znam da su ovde putevi losi, ali oni ko da idu na taljigama. Na vasem i svim drugim sajtovima imate vest s pocetka godine da otvaraju 15 prodajnih objekata do kraja 2015. Sad vidim stizu 2016. godine.

Ja evo od tad stedim pare, sve cekam da se otvore kod mene negde u komsiluku ne bih li im ostavio sve sto sam ustedeo od pocetka godine, svih 50 din, a sad vidim dolaze 2016. Nista, ustedecu jos 12 din do tada, bice vise da se potrosi.

solja

pre 8 godina

stize, stize... vidim ja da je po okolnim zemljama sve vec odavno stiglo, samo svi zaobilaze srbiju ko da je kuga.. hmmm pitam se zasto? da li je moguce da je ovde toliko jak taj tajkunski lobi i zaostao investicioni sistem, da vec gooodanma ni jedan poznat lanac ne dolazi ovde, ...u HR Lidl slavi vec 10ti rodjendan...a Madjarska, Bugarska, Slovenija vec neuopredivo toliko

konacno

pre 8 godina

Bice jeftinog piva, vina, kobasica domace proizvodnje, zamrznute klope, domaceg mesa, jaja, ... sve ne bas najboljeg kvaliteta (nikako ne loseg), ali uz dosta korektan odnos cene i kvaliteta. Nadam se da ce kao i u Francuskoj i Svajcarskoj biti forsirani domaci proizvodi sa natpisom "srpski produkt"!

zar nije tako? - vječno cenzurisan

pre 8 godina

Lidl je u Norveškoj propao, jedini zabilježeni slučaj da se Lidl povukao. To dosta govori o Norvežanima i zašto su tu gdje jesu a ovo dosta govori o ex yu drzavicama i zašto su tu gdje jesu.

PDP

pre 8 godina

Super! Konačno najpovoljniji market robe široke potrošnje u Evropu i u Srbiji najzad. Evo vam jedan artikl. U Veneciji u lidlu 1,25kg konzerva hrane za pse je 89 centi a kod nas nemate ispod 250-350 dinara, dakle 2,5 eura. I mnogi mnogi drugi artikli su neverovatno i neuporedivo jeftiniji nego u bilo kom drugom marketu. Sa druge strane bojim se da ne bude farsa kao sa Metro-om koji je trebao da nudi robu od 30 do čak 60% povoljnije nego ostalke trgovine, a ovde u Subotici oni su držali cene ili iste ili čak i veće nego u drugim megamarketima! Tako da se pre par meseci čuveni i dugo očekivani Metro u Subotici zatvorio. Imam utisak da svako ko dodje ovde smatra da je ovde narod s**** koju treba šišati.

joca

pre 8 godina

idea i maxi nas uništitše sa cenama, da budemo iskreni što više prodajnih lanaca može samo da znači i bolje, kada smo već dozvolili da c market i slični naši propadnu sada slobodno neka uleću tudji, barem će biti konkurencije

Hrc

pre 8 godina

U pocetku su otvarali vrlo sporo, jedan po jedan u Zagrebu pa u većim gradovima. Problem je mozda bio otpor i nepovjerenje ljudi prema nečem novom, a i sam lidl se popravio sa vremenom. Sada se otvaraju u roku mjesec dana od zabijanja lopate i to u svakom manjem mjestu. Ponuda je odlična ali i nepotpuna. Nemozes sve nabaviti u lidlu ali ono sta imaju je vrhunsko prema konzumu ili drugim lancima.

Nije mi jasno

pre 8 godina

Zakaj Srbija toliko kasni? Ne samo za ostatkom Europe, nego i po 10-15 godina za Slovenijom i Hrvatskom.
Jel to namjerno vasa politika zeli da gradjani osjecaju izolirano ili kaj?
Lidl je tu vec 10-ak godina, Billa 15-ak, ali slazem se Spar je definitivno najbolji lanac s najcool hranom i pravim delicijama koje se ne nalaze u svakom lancu iako morski plodovi (hoba i jastog) su vrh u Lidlu!!

Trolo

pre 8 godina

Ništa se neće promenti. Kad shvate da mogu da sisaju narod u dogovoru sa tajkunima,teško će se odlučiti da smanje cene. Pa ovo je Srbija,nije Nemačka pa da stvarno imate konkurenciju,ovde se najjači dogovaraju. Obidjite markete,kod svih iste cene,zašto bi radio Lidl drugačije?

lidl bot

pre 8 godina

kupujem u lidlovim prodavnicama u mađarskoj i nemačkoj,cene su zaista primetno niže nego u srbiji.pogledaje kataloge na lidl.de i lidl.hu pa ce vam biti sve jasno.samo par primera slatkiši koji su misaona imenica za 90% srbije je u lidlu 50% jeftinija nego u srbiji po prodavnicama rafaelo kugle od 230grama 2.45eura u srbiji 150grama 350dinara nutela 1kg 3,89evra u srbiji 800dinara 750grama itd ima hiljade drugih primera.a i kvalitet neuporedivo bolji.

nostradamko

pre 8 godina

I kada otvore cene ce im biti u rangu Todoricevih lanaca marketa Idea,Roda,Merkatora i u nivou cena Maxija, a ako se budu uprodejviale sa cenama Lidla u okruzenju kod nas ce sve biti sigurno skuplje nego u nekom Lidlu u Hrvatskoj, Madjarskoj...

Србија

pre 8 godina

У Смедереву се увелико већ гради њихов хипермаркет.Колико знам,они су у фазону да све те продавнице отворе истовремено.Неко их хвали а неко не,видећемо кад се отвори.Јака конкуренција одговара нама потрошачима тако да...

Sulejman

pre 8 godina

Zivim u hamburgu redovno posecujem lidel dobre cene dobar kvalitet razna roba sve u svemu Tipp top narod u srbiji ce imati plus sa lidelom

Milan

pre 8 godina

Interesuje me da mi neko iz Hrvatske kaze koliko prodje do druge faze sirenja i otvaranja objekata u manjim gradovima?
(Timocanin, 10. novembar 2015 15:48)

Lidl svuda ulazi na tržište sa minimalno 20 objekata. Imaćeš za početak barem jedan na manje od 100km što i nije preterano daleko. Dvaput mesečno napuniš auto i 10-12 dana samo hleb i povrće u lokalu.

eureka

pre 8 godina

Procitao sam pazljivo sve komentare.
Ono sto nas sve najvise zanima su cene tj. da li ce biti kao u ostalim zemljama u evropi.
Naravno da nece! Jasno je da tajkuni i njihovi ortaci iz trgovinskih lanaca ne bi dozvolili samosahranjivanje. Morali bi i oni smanjiti nenormalna ugradjivanja tj. marže sto bi im donelo daleko manji ultra brzi profit.
Ovde na zalost pravila nema. Pravila igre odredjuju najjaci,citaj kriminalci.

Mirko

pre 8 godina

evo jos jedan super market uskoro ce nam drzava dobiti ime Srbijamarket...bivse fabrike se pretvaraju u markete ili se pretvaraju u ogromne magacine za robu u tranzitu, nema proizvodnje samo valjaje robe i to sumnjivog kvaliteta.

Gradjanin

pre 8 godina

Dodjite sto pre. Nanesite vec jednom konacan udarac Rodi i Ideji. Dosta su nas pljackali laznim snizenjima! Sto kaze jedna zaposlena u pomenutom objektu:"Koliko ja znam, a preko 15 godina sam trgovac, to i nisu snizenja, "snizenja" su u stvari redovne, normalne cene tih proizvoda koje vam se plasiraju kao snizenja".
Pametnom dovoljno.

bukefal

pre 8 godina

U Srbiju ili samo Beograd?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konsultant, 10. novembar 2015 18:53) # Link komentara

U Nisu su kupili tri lokacije.

Germanus

pre 8 godina

Lidl nije hteo da otvori svoje filijale, jer Srbija nije imala otvorena poglavlja o pridruživanju sa EU. Bez jasnog političkog signala nema ni investicija.Isto tako će i Ikea da krene sa gradnjom svog objekta, nakon otvaranja poglavlja.Kod Ikea prodavnice je uslov i da se dovede vodovod u podavalska naselja,a samim tim i do buduće robne kuće.

hulk

pre 8 godina

Kolike god da su marze u Idei i Maksiju, bolji su za domacu privredu jer bar prodaju robu domacih proizvodjaca, za razliku od Lidla koji prodaje jeftine proizvode loseg kvaliteta proizvedene u EU. Nazalost, za razliku od Norveske, ovde nema patriotizma

Vlada

pre 8 godina

Evo, o ovome se radi! Ne idemo mi nigde, a najmanje u EU, nego oni dolaze kod nas i to pod njihovim uslovima! Mi samo treba da slusamo, da pozatvaramo nase fabrike i proizvodnju a multinacionalne kompanije ce da brinu o nama, da nam daju da im radimo jeftino, i da nam prodaju jeftine proizvode koje su pravljene u nekim drugim "demokratizovanim" "drzavama" i svima masan brk!

Goran

pre 8 godina

Kakve su plate u Lidlu? Rado bih presao iz jednog domaceg trgovinskog lanca u Lidl. A ako i mnogi drugi predju i Lidl, mozda ce onda domaci trgovinski lanac malo poceti da ceni svoje radnike.

Cockney Cole

pre 8 godina

Stižu brzinom poni ekspresa, svake godine neke najave, a ništa konkretno. A kada dodju, roknuće nam cene iste kao i svi ostali.

Ivan ZG

pre 8 godina

Lidl je došao sa jako niskim cijenama, ograničenim izborom robe i nama nepoznatim artiklima. Otprilike 90% robe je bilo iz uvoza i uglavnom niže ili srednje kvalitete. Promet im je bio dosta slab. Nakon godinu dana su se opametili pa počeli prodavati domaće mlijeko i otprilike 30% proizvoda je domaće proizvodnje. Kvalitetu njihovog prosječnog proizvoda su digli i krenulo im je. Imaju najsvježije voće i povrće i uvijek po pristojnoj cijeni. S druge strane imaju neku talijansku piletinu koju sam kupio prvi i zadnji puta.
Lidl će doći na tržište Srbije i biti bitno jeftiniji od drugih. To će trajati jedno godinu dana dok ne navuku kupce, a onda će pomalo dizati cijene. Cilj je niskim cijenama uništiti konkurenciju, a onda prodavati po 10% nižim cijenama od onih sadašnjih. Financije nisu problem.
80-100% kruha i peciva kupljenog u Lidlu je iz uvoza. Kupuju sirove kruhove i peciva i peku u svojim dućanima.
Lidl je donio trajno sniženje cijena nekih proizvoda. Dovoljno je reći da Todorić smatra Lidl najopasnijim konkurentom u HR. Lidl u HR ima 86 trgovina, a u svijetu 11.000!!!

ns

pre 8 godina

Baš nam je trebao još jedan trgovinski lanac. Što strani "partneri" ne investiraju u fabrike i krenu da prave nešto u Srbiji? Umesto toga prodaju nam našu robu i sebi stavljaju maržu u džep...

Bivši kupac velikih prodavnica

pre 8 godina

Jupiiii, još radnih mesta za 22.000 dinara mesečno!A cene robe su im, bar ovde u inostranstvu,adekvatne kvalitetu tj. nikakve.

cojle

pre 8 godina

Kada će naslov da bude "lidl stigao u Srbiju" već 5 godina naslovi "lidl stiže"? U ostalom, sumnjam da će kada dođu ovde i vide marže, da se za razliku od deleza smiluju i uvedu marže kao na zapadu. Pa i njima će Srbija da budu El Dorado...oni mogu da sanjaju zemlju sa maržama preko 10% a kamoli Srbiju sa maržama i do 40%...zato toliko dugo i dolaze, jer im političari i lokalci traže mito...znaju da će ovi da plate koliko god traži,jer će posle da klepeću narod po ušima sa maržama.

Da se razumemo, svake godine u Grčkoj kupujem u lidlu i prezadovoljan sam i cenama i kvalitetom...ali kao što sam pričao kada su naslovi bili tipa "dolazi delez,spremite se za niže cene" da mogu glavu na panj da stavim da od toga nema ništa,evo sada kažem,mogu glavu na panj da stavim da lidl ni dinar neće biti jeftiniji. Svi oni gledaju da zarade.

Igor

pre 8 godina

Realno, Lidl nije nista povoljniji.. razlike su male ali ljudi ce sigurno tamo ici zbog velike pompe (seca li se neko H&M ludila?) Bice jeftina roba iz uvoza najslabijeg kvaliteta, i nije neka dobra vest..

Potrošač

pre 8 godina

Za mene je najeftinija komsijina prodavnica na uglu.Para nemam za vece kupovine.Mislim da je kod 80% u Srbiji slicna situacija.Kupujte kod domacih trgovaca domace proizvode.

Johny, Amsterdam

pre 8 godina

Djubre obicno prodaju, jednom sam usao u prodavnicu i nikad vise. Izbor robe jako mali, ali zato nekvalitetan, ehm...

Nije mi jasno cemu se "radujete". Bolje gledajte kako vise da zaradite, nego kako manje da pojedete, il' sta vec.

Gradjanin

pre 8 godina

@Baš nam je trebao još jedan trgovinski lanac. Što strani "partneri" ne investiraju u fabrike i krenu da prave nešto u Srbiji? Umesto toga prodaju nam našu robu i sebi stavljaju maržu u džep...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ns, 11. novembar 2015 00:07)

Kakav komentar. Nije ti to komunizam pa ce neko da naredi nekom da otvori fabriku. Otvorice fabriku cim se bude radilo za 5 dolara na dan. Tad ce sve fabrike premestiti u Srbiju i to sve firme.
Sto vasi omiljeni likovi rusi ne otvore neku fabriku u Srbiju? Niko im ne brani, cak ih svaka vlast sme da srdacno pomogne za razliku od drugih drzava jer zna da to tupani uvek podrze.
Ah zaboravio sam da oni isto dodju ovde da vam nesto prodaju skupo i to nesto sto izvire iz zemlje a nisu ni imali trosak proizvodnje.

Ivana

pre 8 godina

Ako je neko od vas pročitao izvorni članak na Handelsblattu, zna da Lidl dolazi u Srbiju 2018. godine. https://global.handelsblatt.com/edition/303/ressort/companies-markets/article/high-noon-for-lidl-and-aldi

Imoćanin

pre 8 godina

Interesuje me da mi neko iz Hrvatske kaze koliko prodje do druge faze sirenja i otvaranja objekata u manjim gradovima?
(Timocanin, 10. novembar 2015 15:48)

Kroz dvi-tri godine. Ide to dosta brzo.

hulk

pre 8 godina

Kolike god da su marze u Idei i Maksiju, bolji su za domacu privredu jer bar prodaju robu domacih proizvodjaca, za razliku od Lidla koji prodaje jeftine proizvode loseg kvaliteta proizvedene u EU. Nazalost, za razliku od Norveske, ovde nema patriotizma

Vlada

pre 8 godina

Evo, o ovome se radi! Ne idemo mi nigde, a najmanje u EU, nego oni dolaze kod nas i to pod njihovim uslovima! Mi samo treba da slusamo, da pozatvaramo nase fabrike i proizvodnju a multinacionalne kompanije ce da brinu o nama, da nam daju da im radimo jeftino, i da nam prodaju jeftine proizvode koje su pravljene u nekim drugim "demokratizovanim" "drzavama" i svima masan brk!

Mirko

pre 8 godina

evo jos jedan super market uskoro ce nam drzava dobiti ime Srbijamarket...bivse fabrike se pretvaraju u markete ili se pretvaraju u ogromne magacine za robu u tranzitu, nema proizvodnje samo valjaje robe i to sumnjivog kvaliteta.

zar nije tako? - vječno cenzurisan

pre 8 godina

Lidl je u Norveškoj propao, jedini zabilježeni slučaj da se Lidl povukao. To dosta govori o Norvežanima i zašto su tu gdje jesu a ovo dosta govori o ex yu drzavicama i zašto su tu gdje jesu.

ns

pre 8 godina

Baš nam je trebao još jedan trgovinski lanac. Što strani "partneri" ne investiraju u fabrike i krenu da prave nešto u Srbiji? Umesto toga prodaju nam našu robu i sebi stavljaju maržu u džep...

Sulejman

pre 8 godina

Zivim u hamburgu redovno posecujem lidel dobre cene dobar kvalitet razna roba sve u svemu Tipp top narod u srbiji ce imati plus sa lidelom

nostradamko

pre 8 godina

I kada otvore cene ce im biti u rangu Todoricevih lanaca marketa Idea,Roda,Merkatora i u nivou cena Maxija, a ako se budu uprodejviale sa cenama Lidla u okruzenju kod nas ce sve biti sigurno skuplje nego u nekom Lidlu u Hrvatskoj, Madjarskoj...

samoStoNije

pre 8 godina

Lidl stize u Srbiju kao Ikea. Putuju evo vec 7-8 godina, znam da su ovde putevi losi, ali oni ko da idu na taljigama. Na vasem i svim drugim sajtovima imate vest s pocetka godine da otvaraju 15 prodajnih objekata do kraja 2015. Sad vidim stizu 2016. godine.

Ja evo od tad stedim pare, sve cekam da se otvore kod mene negde u komsiluku ne bih li im ostavio sve sto sam ustedeo od pocetka godine, svih 50 din, a sad vidim dolaze 2016. Nista, ustedecu jos 12 din do tada, bice vise da se potrosi.

Nije mi jasno

pre 8 godina

Zakaj Srbija toliko kasni? Ne samo za ostatkom Europe, nego i po 10-15 godina za Slovenijom i Hrvatskom.
Jel to namjerno vasa politika zeli da gradjani osjecaju izolirano ili kaj?
Lidl je tu vec 10-ak godina, Billa 15-ak, ali slazem se Spar je definitivno najbolji lanac s najcool hranom i pravim delicijama koje se ne nalaze u svakom lancu iako morski plodovi (hoba i jastog) su vrh u Lidlu!!

Germanus

pre 8 godina

Lidl nije hteo da otvori svoje filijale, jer Srbija nije imala otvorena poglavlja o pridruživanju sa EU. Bez jasnog političkog signala nema ni investicija.Isto tako će i Ikea da krene sa gradnjom svog objekta, nakon otvaranja poglavlja.Kod Ikea prodavnice je uslov i da se dovede vodovod u podavalska naselja,a samim tim i do buduće robne kuće.

Johny, Amsterdam

pre 8 godina

Djubre obicno prodaju, jednom sam usao u prodavnicu i nikad vise. Izbor robe jako mali, ali zato nekvalitetan, ehm...

Nije mi jasno cemu se "radujete". Bolje gledajte kako vise da zaradite, nego kako manje da pojedete, il' sta vec.

munz

pre 8 godina

E, to je vest! A ne silni predsednici opština, ministri, partokratski "funkcioneri" koji su još od 2011. najavljivali "dolazak sledeće godine" samo zato što su pili kafu s nekim predstavnikom ovog maloprodajnog lanca. Znalo se od početka da će u prvoj fazi otvoriti 15-20 prodavnica u jednom danu i dinamika kupovine lokacije nije s tim imala veze.

e

pre 8 godina

Konacno ! Radujem se tome jer sam imao prilike da kupujem u Holandiji. Lidl i Aldi su tamo ubedljivo najpovoljniji. Za ovaj napaceni narod to je bolja vest nego Vuciceva da ce penzije minimalno porasti. Doduse ko zna drzavi nista lakse nego da poveca akcize i da nam malo bolje pritegne vrst.

solja

pre 8 godina

stize, stize... vidim ja da je po okolnim zemljama sve vec odavno stiglo, samo svi zaobilaze srbiju ko da je kuga.. hmmm pitam se zasto? da li je moguce da je ovde toliko jak taj tajkunski lobi i zaostao investicioni sistem, da vec gooodanma ni jedan poznat lanac ne dolazi ovde, ...u HR Lidl slavi vec 10ti rodjendan...a Madjarska, Bugarska, Slovenija vec neuopredivo toliko

PDP

pre 8 godina

Super! Konačno najpovoljniji market robe široke potrošnje u Evropu i u Srbiji najzad. Evo vam jedan artikl. U Veneciji u lidlu 1,25kg konzerva hrane za pse je 89 centi a kod nas nemate ispod 250-350 dinara, dakle 2,5 eura. I mnogi mnogi drugi artikli su neverovatno i neuporedivo jeftiniji nego u bilo kom drugom marketu. Sa druge strane bojim se da ne bude farsa kao sa Metro-om koji je trebao da nudi robu od 30 do čak 60% povoljnije nego ostalke trgovine, a ovde u Subotici oni su držali cene ili iste ili čak i veće nego u drugim megamarketima! Tako da se pre par meseci čuveni i dugo očekivani Metro u Subotici zatvorio. Imam utisak da svako ko dodje ovde smatra da je ovde narod s**** koju treba šišati.

Србија

pre 8 godina

У Смедереву се увелико већ гради њихов хипермаркет.Колико знам,они су у фазону да све те продавнице отворе истовремено.Неко их хвали а неко не,видећемо кад се отвори.Јака конкуренција одговара нама потрошачима тако да...

Trolo

pre 8 godina

Ništa se neće promenti. Kad shvate da mogu da sisaju narod u dogovoru sa tajkunima,teško će se odlučiti da smanje cene. Pa ovo je Srbija,nije Nemačka pa da stvarno imate konkurenciju,ovde se najjači dogovaraju. Obidjite markete,kod svih iste cene,zašto bi radio Lidl drugačije?

kužiš stari moj

pre 8 godina

ja povremeno kupujem u lidlu. ima ga u svim manjim gradovima u hr.
imaju super kruh i pecivo sa sjemenkama -( malo je skuplje, ali je okus neusporediv s bilo čime sličnim - nešto kao oni stari kruhovi iz krušne peći)-
imaju integralne kore za štrudle ( jedini u hr).
imaju najbolji posni sir.( kolega s posla koji ide u teretanu samo kod njih kupuje).
kod njih sam pred nekoliko godina kupio LED bateriju - po povoljnoj cijeni , dok su ostali držali astronomske cijene - da, i služi još i danas...
godinama nosim po zimi termo donje rublje kupljeno kod njih - cijena je bila bagatela...
imaju i dobar izbor tamnih čokolada...
uglavnom , kad tamo odemo ostavimo priličnu svotu...
e, da pivo baš nemaju nekakvo, ali smo tamo kupovali ono najjeftinije za puževe u vrtu...

eureka

pre 8 godina

Procitao sam pazljivo sve komentare.
Ono sto nas sve najvise zanima su cene tj. da li ce biti kao u ostalim zemljama u evropi.
Naravno da nece! Jasno je da tajkuni i njihovi ortaci iz trgovinskih lanaca ne bi dozvolili samosahranjivanje. Morali bi i oni smanjiti nenormalna ugradjivanja tj. marže sto bi im donelo daleko manji ultra brzi profit.
Ovde na zalost pravila nema. Pravila igre odredjuju najjaci,citaj kriminalci.

joca

pre 8 godina

idea i maxi nas uništitše sa cenama, da budemo iskreni što više prodajnih lanaca može samo da znači i bolje, kada smo već dozvolili da c market i slični naši propadnu sada slobodno neka uleću tudji, barem će biti konkurencije

Milan

pre 8 godina

Interesuje me da mi neko iz Hrvatske kaze koliko prodje do druge faze sirenja i otvaranja objekata u manjim gradovima?
(Timocanin, 10. novembar 2015 15:48)

Lidl svuda ulazi na tržište sa minimalno 20 objekata. Imaćeš za početak barem jedan na manje od 100km što i nije preterano daleko. Dvaput mesečno napuniš auto i 10-12 dana samo hleb i povrće u lokalu.

lidl bot

pre 8 godina

kupujem u lidlovim prodavnicama u mađarskoj i nemačkoj,cene su zaista primetno niže nego u srbiji.pogledaje kataloge na lidl.de i lidl.hu pa ce vam biti sve jasno.samo par primera slatkiši koji su misaona imenica za 90% srbije je u lidlu 50% jeftinija nego u srbiji po prodavnicama rafaelo kugle od 230grama 2.45eura u srbiji 150grama 350dinara nutela 1kg 3,89evra u srbiji 800dinara 750grama itd ima hiljade drugih primera.a i kvalitet neuporedivo bolji.

Igor

pre 8 godina

Realno, Lidl nije nista povoljniji.. razlike su male ali ljudi ce sigurno tamo ici zbog velike pompe (seca li se neko H&M ludila?) Bice jeftina roba iz uvoza najslabijeg kvaliteta, i nije neka dobra vest..

GREMLIN

pre 8 godina

Ljudi dzaba Lidl sto dolazi ako bude imao istu politiku kao ostali svetski lanci koji su vec kod nas. Pre mesec dana sam bio u Frankfurtu u DM-u gel za tusiranje kosta pedesetosam centi a kod nas isti takav u DM-u kosta skoro 1.20e.Bojim se dal'ce Lidl odoleti iskusenju pljačke naroda ko i svi ostali sto rade.

mister no

pre 8 godina

Ja sam u Frankfurtu i to vec 18g inace iz Zrenjaninsam.Mogu vam reci da je naj povoljniji Aldi i najkvalitetniji,zatim Lidl pa Netto,i tako dalje,,,istina da je sampon Dusch Das u Frankfurtu 80centi a u Srbiji 160dinara isti takav..nemote se opravdati tu u Srbiji nicim tolika cena,to je pljacka,,razmislite koja je ovde mini.alna satnica 8,5e po satu a tu 120dinara ..dakle ko je imalo pametan zakljucice ko i kako drzi monopol..Pozdrav iz Frankfurta

konacno

pre 8 godina

Bice jeftinog piva, vina, kobasica domace proizvodnje, zamrznute klope, domaceg mesa, jaja, ... sve ne bas najboljeg kvaliteta (nikako ne loseg), ali uz dosta korektan odnos cene i kvaliteta. Nadam se da ce kao i u Francuskoj i Svajcarskoj biti forsirani domaci proizvodi sa natpisom "srpski produkt"!

Potrošač

pre 8 godina

Za mene je najeftinija komsijina prodavnica na uglu.Para nemam za vece kupovine.Mislim da je kod 80% u Srbiji slicna situacija.Kupujte kod domacih trgovaca domace proizvode.

Gradjanin

pre 8 godina

@Baš nam je trebao još jedan trgovinski lanac. Što strani "partneri" ne investiraju u fabrike i krenu da prave nešto u Srbiji? Umesto toga prodaju nam našu robu i sebi stavljaju maržu u džep...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ns, 11. novembar 2015 00:07)

Kakav komentar. Nije ti to komunizam pa ce neko da naredi nekom da otvori fabriku. Otvorice fabriku cim se bude radilo za 5 dolara na dan. Tad ce sve fabrike premestiti u Srbiju i to sve firme.
Sto vasi omiljeni likovi rusi ne otvore neku fabriku u Srbiju? Niko im ne brani, cak ih svaka vlast sme da srdacno pomogne za razliku od drugih drzava jer zna da to tupani uvek podrze.
Ah zaboravio sam da oni isto dodju ovde da vam nesto prodaju skupo i to nesto sto izvire iz zemlje a nisu ni imali trosak proizvodnje.

Gradjanin

pre 8 godina

Dodjite sto pre. Nanesite vec jednom konacan udarac Rodi i Ideji. Dosta su nas pljackali laznim snizenjima! Sto kaze jedna zaposlena u pomenutom objektu:"Koliko ja znam, a preko 15 godina sam trgovac, to i nisu snizenja, "snizenja" su u stvari redovne, normalne cene tih proizvoda koje vam se plasiraju kao snizenja".
Pametnom dovoljno.

Bivši kupac velikih prodavnica

pre 8 godina

Jupiiii, još radnih mesta za 22.000 dinara mesečno!A cene robe su im, bar ovde u inostranstvu,adekvatne kvalitetu tj. nikakve.

Cockney Cole

pre 8 godina

Stižu brzinom poni ekspresa, svake godine neke najave, a ništa konkretno. A kada dodju, roknuće nam cene iste kao i svi ostali.

Hrc

pre 8 godina

U pocetku su otvarali vrlo sporo, jedan po jedan u Zagrebu pa u većim gradovima. Problem je mozda bio otpor i nepovjerenje ljudi prema nečem novom, a i sam lidl se popravio sa vremenom. Sada se otvaraju u roku mjesec dana od zabijanja lopate i to u svakom manjem mjestu. Ponuda je odlična ali i nepotpuna. Nemozes sve nabaviti u lidlu ali ono sta imaju je vrhunsko prema konzumu ili drugim lancima.

Ivan ZG

pre 8 godina

Lidl je došao sa jako niskim cijenama, ograničenim izborom robe i nama nepoznatim artiklima. Otprilike 90% robe je bilo iz uvoza i uglavnom niže ili srednje kvalitete. Promet im je bio dosta slab. Nakon godinu dana su se opametili pa počeli prodavati domaće mlijeko i otprilike 30% proizvoda je domaće proizvodnje. Kvalitetu njihovog prosječnog proizvoda su digli i krenulo im je. Imaju najsvježije voće i povrće i uvijek po pristojnoj cijeni. S druge strane imaju neku talijansku piletinu koju sam kupio prvi i zadnji puta.
Lidl će doći na tržište Srbije i biti bitno jeftiniji od drugih. To će trajati jedno godinu dana dok ne navuku kupce, a onda će pomalo dizati cijene. Cilj je niskim cijenama uništiti konkurenciju, a onda prodavati po 10% nižim cijenama od onih sadašnjih. Financije nisu problem.
80-100% kruha i peciva kupljenog u Lidlu je iz uvoza. Kupuju sirove kruhove i peciva i peku u svojim dućanima.
Lidl je donio trajno sniženje cijena nekih proizvoda. Dovoljno je reći da Todorić smatra Lidl najopasnijim konkurentom u HR. Lidl u HR ima 86 trgovina, a u svijetu 11.000!!!

bukefal

pre 8 godina

U Srbiju ili samo Beograd?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konsultant, 10. novembar 2015 18:53) # Link komentara

U Nisu su kupili tri lokacije.

Goran

pre 8 godina

Kakve su plate u Lidlu? Rado bih presao iz jednog domaceg trgovinskog lanca u Lidl. A ako i mnogi drugi predju i Lidl, mozda ce onda domaci trgovinski lanac malo poceti da ceni svoje radnike.

cojle

pre 8 godina

Kada će naslov da bude "lidl stigao u Srbiju" već 5 godina naslovi "lidl stiže"? U ostalom, sumnjam da će kada dođu ovde i vide marže, da se za razliku od deleza smiluju i uvedu marže kao na zapadu. Pa i njima će Srbija da budu El Dorado...oni mogu da sanjaju zemlju sa maržama preko 10% a kamoli Srbiju sa maržama i do 40%...zato toliko dugo i dolaze, jer im političari i lokalci traže mito...znaju da će ovi da plate koliko god traži,jer će posle da klepeću narod po ušima sa maržama.

Da se razumemo, svake godine u Grčkoj kupujem u lidlu i prezadovoljan sam i cenama i kvalitetom...ali kao što sam pričao kada su naslovi bili tipa "dolazi delez,spremite se za niže cene" da mogu glavu na panj da stavim da od toga nema ništa,evo sada kažem,mogu glavu na panj da stavim da lidl ni dinar neće biti jeftiniji. Svi oni gledaju da zarade.

Imoćanin

pre 8 godina

Interesuje me da mi neko iz Hrvatske kaze koliko prodje do druge faze sirenja i otvaranja objekata u manjim gradovima?
(Timocanin, 10. novembar 2015 15:48)

Kroz dvi-tri godine. Ide to dosta brzo.

Ivana

pre 8 godina

Ako je neko od vas pročitao izvorni članak na Handelsblattu, zna da Lidl dolazi u Srbiju 2018. godine. https://global.handelsblatt.com/edition/303/ressort/companies-markets/article/high-noon-for-lidl-and-aldi