"Investitore će čekati najbolji uslovi"

Novi zakon o ulaganjima poboljšaće položaj investitora u Srbiji i garantovati im prava koja imaju u najrazvijenije zemlje, kaže ministar privrede Željko Sertić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

12:36

Default images
Foto: Tanjug

On je prilikom obilaska pogona nemačke kompanije Drekslmajer u Zrenjaninu, zajedno sa ministarkom za Evropu i regionalne odnose nemačke pokrajine Bavarske Beate Merk, rekao da su kao primer pri pravljenju tog zakonskog predloga poslužili i, kako je naveo, svetski modeli i način na koji oni funkcionišu.

"Trenutno se Zakon nalazi u samoj završnoj finalizaciji razgovora između našeg zakonodavstva i ministarstava, Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, jer želimo da imamo njihovu potpunu saglasnost oko svih tačaka, čiji će nam kredibilitet omogućiti značajnije investicije u Srbiji", rekao je Sertić.

Kako je naglasio, želja je da Srbija bude najbolja zemlja u regionu za investitore i to će uradit upravo kroz novi zakon o ulaganjima.

"Zato nam je veoma važno da svaka reč i svaki član zakona bude do detalja sproveden na pravi način, kako bismo i na taj način mogli da pokažemo našu opredeljenost ne samo prema evropskim intergacijama, već i da budemo dobri domaćini svim kompanijama koje žele da prošire proizvodnju", rekao je on.

Sertić je ukazao i da je namera da se, kroz različite druge mere koje će biti definisane u budućnosti, što veći broj domaćih malih privrednika uključi u velike industrijske komplekse i da što veći broj snabdevača bude iz domaćih kompanija i da se ujedno poveća domaće učešće poveća.

Transparentnost Srbija zatražila je od Ministarstva privrede da objavi Nacrt zakona o ulaganjima. U toj nevladinoj organizaciji sumnjajuju da Nacrt zakona o ulaganjima ograničava pristup informacijama ili da potpuno skriva podatake o ekonomskim sporazumima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: