Za kapitalne projekte MMF nije adresa

Ministarka građevine Zorana Mihajlović očekuje pozitivan izveštaj MMF za Srbiju u toj oblasti, pošto je ubrzana realizacija projekata.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

20:25

Default images
Foto: Freeimages.com

Ona navodi da je u junu ove godine izdato 40 odsto više građevinskih dozvola nego u istom periodu prošle godine.

Još jedan ministar na propitivanju kod MMF-a. Najvažnje pitanje za građane Srbije - hoće li biti povećanja plata i penzija, prema rečima Mihajlovićeve, nije pomenuto.

“Ne, ja sam ministar saobraćaja i građevine i mi smo se držali samo ovih tema koje sam vam rekla”, rekla je ministarka.

Teme iz njenog resora u onom što je obećano međunarodnoj instituciji su brojne. Zakoni su, kaže ministarka, doneti, građevinske dozvole se brže izdaju, železnice su podeljene na tri preduzeća u dogovorenom roku. Ali realizacija kapitalnih projekata zaostaje.

Ne u njenom ministarstvu, kategorična je Mihajlovićeva.

“Na nivou budžeta, svako ministarstvo ima iznos koji treba da potroši na kapitalne investicije. Ne postoji nijedno ministarstvo koje nema kapitalne investicije. Dakle, svako ministarstvo treba da radi na tome da ubrza svoje projekte. Najveći problem u Srbiji je što se projekti naprave koji ne odgovaraju realnom stanju”, kaže Mihajlovićeva.

Povodom izjave premijera da će u realizaciji projekata Srbija tražiti pomoć MMF-a, nekadašnji predstavnik Srbije u toj međunarodnoj instituciji kaže da se kuca na pogrešna vrata.

“MMF nema ni kadrove ni ekspertizu za to. Prava adresa je verovatno Svetska banka. Ali da kažem... nekome se i ne može pomoći”, kaže Srboljub Antić bivši predstavnik Srbije u MMF

O spajanju Koridora i Puteva govoriće se od novembra, kaže Mihajlovićeva i dodaje da se Vlada, i pored dosadašnjeg neuspeha, ne povlači po tom pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: