"Prodaja državnih nekretnina - pljačka građana"

Predloženi zakon o prodaji državnih nekretnina je "potpuno loš i nestručan" i predstavlja "pljačku građana Srbije", kaže Dragoslav Šumarac.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

14:44

Default images
Foto: Tanjug arhiva

"Predmet prodaje su uglavnom vile, stanovi, poslovni prostori koji su sada u nadležnost Diposa. Znamo da su na najboljim lokacijama, zakupci tih prostora su najbogatilji ljudi u Srbiji. Oni jedini imaju pravo da kupe ove nepokretnosti”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture vlade u senci Demokratske stranke.

“Svi drugi građani Srbije su neravnopravni i ne mogu konkurisati ako nisu sklopili ugovor o zakupu pre 1. januara 2015. godine", naveo je Šumarac na konferenciji za novinare.

On je ocenio da je zakon u suprotnosti sa Zakonom o javnoj svojini, u kojem se navodi da sve nepokretnosti i sva imovina Republike Srbije može da se otuđi javnim nadmetanjem ili aukcijom.

"Mnogo nelogičnosti ima u ovom zakonu. Od toga da ne mogu da se prodaju legati, stanovi i poslovni prostor koji je predmet zakona o restituciji", naveo je Šumarac.

Ministarka odbrane DS-ove Vlade u u senci Gordana Čomić upozorila je na "štetu" od primene takvih zakona, počev od Zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti, izmene zakona o javnim nabavkama, kao i zakona o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi koji bi danas trebalo da budu doneti u Skupštini Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: