Rade u špicu sezone, iznenadili turisti

Deonica autoputa Beograd-Niš kod Umčara gde je prethodnih dana bilo gužvi zbog radova biće završena za dve nedelje obećava direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2015.

16:08

Default images
Foto: Screenshot B92

U 9 časova temperatura je 30 stepeni a na autoputu kod Umčara još toplije - putari koji uveliko nalivaju vreo asfalt podižu temperaturu vazduha ali i vozača koji će se uskoro zbiti u kolonu kako bi prošli mesto radova.

Zbog ovih radova stvoreno je usko grlo na autoputu Beograd - Niš pa su korisnici autoputa primorani da koriste zaustavnu traku u dužini od 4 kilometra. Da li je racionalno i logično da se u špicu letnje sezone rekonstruiše jedan od glavnih pravaca ka letovalištima?

Prvog čoveka Puteva Srbije Zoran Drobnjak tvrdi da mora da se radi u špicu sezone jer se turistička i građevinska sezona poklapaju.

“Mi smo u aprilu krenuli da radimo ovaj posao. U pitanju je 26 kilometara autoputa koji treba da se rahabilutuje. I krenuli smo od aprila meseca i sad, završićemo do početka avgusta”, ističe Drobnjak.
Foto: Screenshot B92
Baš kao i često sneg u decembru, putare su ovog jula iznenadili turisti. Kažu da je neočekivano povećan broj prolazaka kroz našu zemlju sa oko 38 hiljada vozila više u odnosu na prethodnu sezonu.

“Šta radimo? Od ponedeljka do petka moramo da zaustavimo dve trake, jednom trakom će da ide saobraćaj. A gledamo petak i subota da zabranimo izvođačima da rade, i da može saobraćaj da ima dve saobraćajne trake ka Nišu. I neće biti gužve jer već sada se smanjuju te deonice”, objašnjava on.

Još 400 miliona evra kredita čeka da ih Putevi Srbije iskoriste. 160 kilometara trebalo bi da bude obnovljeno u ovoj građevinskoj sezoni, pa se Drobnjak unapred izvinjava vozačima upozoravajući da će tokom leta biti još zastoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: