"Za grčke firme bolje da ostanu u Srbiji"

U Srbiji posluje oko 250 grčkih firmi, u kojima je zaposleno 25.000 ljudi. Ekonomisti smatraju da nema razloga za brigu sve dok je Grčka u Evro-zoni.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

16:30

Default images
Foto: Thinkstock.com

Od ukupnog bankarskog kapitala u Srbiji 14 odsto drže grčke banke. U grčkim ispostavama u Srbiji stanje je redovno i za sada uspešno posluju grčke banke, šećerane, firme u oblasti prehrambene industrije, cementare.

“To nisu državne firme, to su privatne firme kojima je interes da posluju što uspešnije i ako posmatrate ovu situaciju u kojoj se beži sa nesigurnog tržišta, kao što je grčko trenutno, onda je njima naravno bolje da ostaju, jer je u ovakvoj situaciji Srbija bolje tržište za poslovanje”, objašnjava Radojka Nikolić iz Biznis magazina.

U grčkoj firmi "Auto-stop interiors" u Leskovcu, koja se bavi izradom opreme za enterijere automobila, i zapošljava 120 ljudi iz tog grada, kažu da rade bez problema i ne strahuju da će se kriza u Grčkoj odraziti na njihovo poslovanje.

“Situacija u Grčkoj ne utiče na naš posao ovde. Upravo suprotno, mi ćemo pokušati da pomognemo Grčkoj odavde i mi smo se odlučili za izgradnju novog proizvodnog pogona ovde, zato što je bliže Evropi i zato što je jeftinije”, kaže marketing menadžer Roula Andrikopoulou.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: