Jagodice osvajaju i London

Startap "Strawberry energy" osvojio je pilot projekat i priliku da primeni svoju tehnologiju u "Canary Wharf" poslovnoj četvrti Londona.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 16.05.2015.

10:16

Default images

Pored ovog uspeha, ova firma je saopštila i da joj je na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika takmičenja "Cognicity Challenge" održanoj 14. maja uručena "Kul nagrada" za najinteresantniji startup na takmičenju.

"Ovo je velika prekretnica za nas i otvaranje jednog novog tržišta. Počastvovani smo što je "Canary Wharf" prepoznao naše tehnologije kao sastavne elemente njihove orijentacije ka "pametnom gradu" i radujemo se postavljanju naše tehnologije u ovoj prestižnoj čevrti Londona", rekao je osnivač i direktor "Strawberry energy" kompanije Miloš Milisavljević. Tokom programa, "Strawberry energy" radio je na razvoju nove tehnologije u saradnji sa svetskim ekspertima u oblasti "pametnih gradova" i najvišim nivoima menadžmenta kompanije "Canary Wharf". Kao rezultat, nastao je novi proizvod koji će još više obogatiti javni gradski prostor i iskustvo građana, a koji će svoju premijeru doživeti u Londonu.

"Oduševljen sam entuzijazmom "Strawberry energy" tima tokom 12 nedelja "Cognicity" programa u "Canary Wharf"-u. Siguran sam da ćete postići veliki uspeh sa vašim Strawberry sistemima, za početak ovde u "Canary Wharf"-u a onda, nadam se i širom Velike Britanije i sveta. Čestitam", rekao je generalni direktor za održivi razvoj kompanije "Canary Wharf", Martin Getings.

"Strawberry energy" nastoji da unapredi javni gradski prostor i prilagodi ga potrebama današnje "mobilne generacije". Njihove pametne solarne instalacije pružaju besplatno punjenje mobilnih telefona i internet, a uskoro i lokalne podatke o okruženju zahvaljujući ugrađenim senzorima. Kao takve, njihove solarne platforme postaju mesta druženja, koja okupljaju građane oko ideje o obnovljivim izvorima energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: