Ako ne može most-pravite bar žičaru

Vlada Srbije ća na današnjoj sednici usvojiti zaključak koji će omogućiti da počnu radovi na Žezeljevom mostu u Novom Sadu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

14:25

Default images
Foto: Tanjug

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je u Skupštini Srbije rekla da je pokrajinska vlada opstruisala izgradnju mosta i da su zbog toga Grad Novi Sad i Vlada Srbije dogovorli i pripremili zaključak koji će omogućiti nastavak radova.

"Verujem da će na današnjoj sednici Vlade taj zaključak biti donet zajedno sa svim bitnim elementima, kao i da ćemo mi krenuti nakon današnjeg dana most da radimo", rekla je ministarka.

Dodala je da će radovi na mostu biti završeni u roku od 17 meseci od trenutka potpisivanja sporazuma.

Polemika u Skupštini Srbije o Žeželjevom mostu počela je nakon što je poslanik opozicione Socijaldemokratske stranke (SDS) Janko Veselinović branio amandman te stranke na Zakon o žičarama za transport lica.

"Meni je ovaj zakon veoma bitan ministarko i svima onima koji žive u Novom Sadu i Vojvodiniu jer mi očekujemo da ćete vi u narednom periodu, pošto niste sposobni da izgradite Žeželjev most u Novom sadu da napravite na tom podrčju neku žičaru za transport ljudi". rekao je on.

Veselinović je naglasio da radovi na mostu stoje godinu dana i da bi zato "bar zakon o žičarama trebalo uraditi kako treba", kako ljudi ne bili transportovani s rizicima.

Na zakon o žičarama za transport lica podneto je 38 amandmana, od kojih je vlada prihvatila osam. Zakon propisuje da se prilikom projektovanja i izgradnje žičara obavezno izrađuje i sigurnosna analiza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: