Grčka podigla evropske indekse

Evropske akcije su danas zabeležile rast na vesti iz Grčke da je sve bliža postizanju dogovora po pitanju svog duga međunarodnim kreditorima.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2015.

15:58

Default images
Foto: Tanjug AP

Očekuje se da grčka vlada i zvanično zatraži produženje roka spasonosnog programa koji ističe 28. februara za dodatnih šest meseci.

Prema mišljenju evropskih analitičara, postizanje ovakvog reprograma ublažilo bi zategnutost prema poveriocima koja sve više pritiska grčku vladu.

Ono što zabrinjava je nepromenjen stav Nemačke koja i dalje insistira na pridržavanju plana štednje i držanje javne potrošnje pod strogom kontrolom.

Bez obzira na različiti ugao gledanja Nemačke i nove Vlade Grčke šanse da se postigne dogovor su sve veće, smatraju analtičari Prudens kapitala.

Grčka čini samo mali deo ukupne ekonomije evrozone. Njen dug iznosi oko 315 milijardi evra, što je beznačajno u odnosu na ukupan bruto društveni proizvod evrozone koji iznosi 9,5 biliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: