Pomoć oštećenim stočarima u Loznici

U okviru međunarodnog programa pomoći poljoprivrednicima, u Loznicu je protekle sedmice dopremljeno 58 tona stočne smeše za ishranu krava, svinja i živine.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.01.2015.

15:36

Default images
Foto: Freeimages.com

Podeljeno je po 320 kilograma stočne hrane, za 182 stočara, koji su pretrpeli štetu od majskih poplava, objavljeno je na službenom gradskom sajtu www.loznica.rs.

Taj vid pomoći obezbedila je Organizacija za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO), koja sprovodi projekat podrške poljoprivrednicima u okviru šireg programa pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji, vrednog osam miliona evra.

Prethodno je krajem oktobra, lozničkim poljoprivrednicima za jesenju setvu podeljeno 126 tona pšenice i oko 150 tona mineralnog đubriva.

Oštećenim domaćinstvima su u okviru istog programa u decembru isporučene sadnice voća, a planirano je da do proleća budu dopremljeni poljoprivredna oprema, plastenici i domaće životinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: