Sindikat poručio "EPS nije NIS"

Sindikat Elektroprivede Srbije "Nezavisnost" organizovao je protest ispred zgrade poslovodstva zahtevajući da bude uključen u razgovore o promenama u kompaniji.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 09.01.2015.

12:36

Default images
Foto: Tanjug

"Nismo protiv promene vlasničke i svojinske strukture u EPS-u nego samo hoćemo da budemo upoznati sa tim, da nam se ne bi desila situacija kao u NIS-u gde je broj zaposlenih smanjen sa 14.000 na 4.000, a kompanija je umesto za četiri-pet milijardi prodata za 400 miliona evra", rekao je glavni poverenik Sindikata EPS "Nezavisnost" Dragoslav LJubičić.

"Pre tri godine EPS je vredeo 12 milijardi, a prošle godine je misitarka (Zorana Mihajlović) rekla da vredi 3,5 milijardi. Tvrdim da samo TENT vredi više, da samo Djerdap vredi više", istakao je Ljubičić.

On je na skupu pedesetak sindikalinih poverenika kao primer toga da ne znaju šta se dešava u firmi pokazao novogodišnju čestitku koju je sindikat dobio od EPS grupe.
Foto: Tanjug
"Postao sam radnik EPS grupe a da to nisam ni znao. Osnovni zahtev je da znamo i budemo učesnici svih promena u firmi. Ako poslovodstvo prihvati, bićemo koksturuktivan partner u socijalnom dijalolgu, a ako ne, radikalizovaćemo proteste", rekao je LJubičić.

Predsednik Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" Milorad Panović rekao je da se protest održava pod sloganom "EPS nije NIS" i da zahtevaju učešće u socijalnom dijalogu.
Foto: Tanjug
Energetska zajednica Evrope nas je uvažila kao socijalnog partenra i želimo da to učini i rukovodstvo EPS-a, kazao je Panović, upozoravajući na mnoge nelogičnosti, među kojima je zapošaljavanje javnom sektoru, dok se najavljuje se da će u EPS- 17.000 radnika ostati bez posla.

Na kraju polusatnog protesta Ljubičić je u ime Sidnikata EPS "Nezavisnost" predao poslovodstvu zahteve da se restrukturiranje EPS-a odvija na transparentan način uz aktivno učešće sindikata, da se prekine finansiranje rada Sindikata EPS i da se prestane sa diskriminatoskim odnosom prema Sindikatu EPS "Nezavisnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: