Sukob sa HR: Zaštitićemo Er Srbiju

Srbija će gledati da zaštiti svoju nacionalnu avio kompaniju i svoju ekonomiju, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

16:42

Default images

On je poručio da je naša zemlja otvorena za konkurenciju i takmičenje.

Odgovarajući na pitanje o problemima Er Srbije u vezi s prodajom karata u Hrvatskoj, on je podsetio da u Srbiji s uspehom radi bezbroj hrvatskih kompanija.

"I mi im želimo dobar posao", rekao je Vučić i dodao da ne želi da veruje da se neko uplašio konkurencije "avio kompanije jedne zemlje koja nije član EU, nadam se da to nije razlog".

Dodao je da naprotiv želi da veruje da su po sredi neke druge stvari i da će u svakom slučaju Srbija gledati da zaštiti svog operatera i svoju ekonomiju.

"Mi se konkurencije ne plašimo, čudi me da jedna zemlja EU, oseća, ne znam šta, dozu straha od konkurencije iz jedne balkanske zemlje, koja bar u narednih pet godina neće biti deo EU", rekao je Vučić.

Ponovio je da se Srbija ne plaši bilo kakve konkurencije i takmičenje, zbog čega je veoma ponosan i naveo je da se po ovom događaju vidi koliko je Er Srbija značajna i koliko je postala bolja, modernija i uspešnija od drugih kompanija u regionu.

Srpska avio kompanija ostala je bez licence za prodaju karata u Hrvatskoj, preneli su tamošnji mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: