"SB zadovoljna reformama u Srbiji"

Ministar Aleksandar Vulin se sastao sa delegacijom Svetske banke koja je izrazila zadovoljstvo tokom reformi koje se sprovode u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

15:12

Default images

Delegacija Svetske banke, koji su predvodili direktor GTCDR Sesil Fruman i šef kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verheijen, izrazila je i spremnost da podrži završetak procesa restrukturiranja preduzeća kroz sprovođenje programa rešavanja viškova zaposlenih i redizajniranje posebnih mera za ovu kategoriju lica.

Prema Vulinovim rečima, politika Vlade Srbije nije novo zaduživanje osim ako to nije neophodno, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nema prostora za nove kredite, ali svakako želimo saradnju sa Svetskom bankom, posebno u delu ekspertske podrške koja nam može biti pružena, rekao je ministar za rad.

Strane su se saglasile da je potrebno podržati rad na izmenama zakonodavstva u oblasti zapošljavanja, uključujući i socijalno preduzetništvo.

Takođe, istaknuto je da posebnu pažnju treba posvetiti redizajnu programa za mlade i merama koje podstiču aktivaciju svih nezaposlenih lica, posebno korisnika socijalnih davanja.

Izražena je zajednička spremnost da se i u narednom periodu nastavi saradnja ministarstva i Svetske banke u svim oblastima u nadležnosti ovog ministarstva, pre svega kroz ekspertsku pomoć koja bi bila pružena, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: