Vučević: Urediti gradska preduzeća

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da nijedno gradsko javno i komunalno preduzeće koje je u krizi "neće preživeti" ukoliko se ne uredi.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

18:40

Default images

Vučević je novinarima prilikom obilaska grada rekao da je šest gradskih javnih i komunalnih preduzeća "u dramatičnoj situaciji" i pozvao njihova rukovodstva da sistematizaciju radnih mesta urede kao što je bila novembra 2000. godine, jer do tada nije dolazilo do prevelikog zapošljavanja.

Povodom protesta zaposlenih u JKP "Put", koji su nezadovoljni zbog kašnjenja i smanjenja plata, Vučević je poručio da ne može sindikat samo da postavlja pitanje kada će radnici primiti platu, a da ne govori o uzrocima zašto plate kasne.

"Svi se bave samo posledicama, a ako ne uredimo ta preduzeća, ako ona ne prihvate program sistematizacije, ne usklade rashode sa prihodima - nijedno takvo preduzeće neće preživeti", rekao je gradonačelnik.

On je zatražio od rukovodstava tih preduzeća da ove godine sprovedu socijalni program, a da iduće nastave reorganizaciju i restrukturiranje, kako bi 1. januara 2016. godine gradjanima moglo da se kaže da su ta preduzeća izašla iz krize.

Kako je ranije više puta isticano, to su, pored JKP "Put", i JKP "Stan", JKP "Gradsko zelenilo", JKP "Čistoća", JKP "Lisje", kao i Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo".

Direktor JKP "Put" Željko Džakula rekao je da su radnicima danas isplaćene plade i da smanjene za 25 posto jer preduzeće mora da posluje u skladu s raspoloživim sredstvima.

"Pripremamo novu sistematizaciju i reorganizaciju, i sledi smanjenje broja zaposlenih, prvenstveno u administraciji, a iz budžeta Grada je za otpremnine u JKP 'Put' odredjeno 50 miliona dinara", objasnio je Džakula i dodao da se plate "više neće deliti, nego zaradjivati".

Gradonačelnik Vučević je danas obišao delove Novog Sada na čije su komunalno uredjenje gradjani podneli najviše pritužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: