Rudnap: Kredit od Fonda po zakonu

Rudnap Grupa Vojina Lazarevića saopštila je danas da je Fondu za razvoj podnela zahetev za zajam po zakonom predviđenoj proceduri.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

11:46

Default images

Povodom izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije u kojem je konstatovao da je Fond za razvoj delio kredite pretežno na osnovu političkog uticaja, Rudnap Grupa je saopštila da je njena članica Minel Kotlogradnja, jedina iz Grupe koja je koristila sredstva Fonda za razvoj Srbije.

"U ovom trenutku Minel Kotlogradnja koristi sredstva Fonda u iznosu od 157,5 miliona dinara sa zaračunatom kamatom na dan 30. aprila 2014. godine, što je samo 30 odsto u odnosu na cifru koju su mediji preneli kao podatak iz saopštenja Saveta za borbu protiv korupcije".

Rudnap Grupa je poručila da je sve ostale obaveze kompanija Minel Kotlogradnja "uredno i po zakonu izmirila prema Fondu".

Savet za borbu protiv korupcije juče je saopštio da je Fond za razvoj u mnogim aspektima svog poslovanja promašio osnovne funkcije i ciljeve deleći kredite pretežno na osnovu političkog uticaja, zbog čega predlaže vladi da raspodela milijardu dinara za saniranje šteta od poplava nikako ne ide preko te institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: