Za turizam - 20 miliona dinara

Vlada Vojvodine uložiće nešto manje od 20 miliona dinara za uredjenje turističkih tematskih celina u pet gradova Vojvodine,

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2013.

15:17

Default images

To jw najavio na Paliću pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

Vasin je sa gradonačelnikom Subotice potpisao ugovor kojim su tom gradu dodeljena bespovratna sredstva u iznosu od pet miliona dinara, namenjena uredjenju muškog štranda na Paliću.

Sredstva su odobrena po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine za sufinansiranje projekata planskog uredjenja turističkih tematskih celina koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Kako je istakao Vasin, ukupna sredstva obezbedjena po ovom konkursu iznose 30 miliona dinara, od kojih je do sada opredeljeno više od 19 miliona koji će, pored Palića, biti uloženi u turističke sadržaje na još četiri destinacije - Beloj Crkvi, Irigu, Sremskim Karlovcima i Vršcu.

"Konkurs je raspisan sa idejom da podstaknemo one destinacije koje su značajne za vojvodjanski turizam i gde će, iza tih projekata i dodeljenih sredstava, ostati vidljiv i jasan trag", rekao je Vasin.

Nakon potpisivanja ugovora, sledi raspisivanje tendera za izbor izvodjača radova, što je postupak koji će trajati oko mesec i po, nakon čega sami radovi mogu biti izvedeni u vremenskom periodu od mesec i po do dva meseca.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić istakao je da će nakon završetka radova na muškom štrandu zaokružiti celina obnove turističkih objekata na Paliću.

"Nakon rekonstrukcije muškog štranda Palić će dobiti onaj izgled po kojem je bio poznat decenijama. Sanirali smo Veliku terasu, za dve nedelje otvaramo rekonstruisani Ženski štrand, a ovom investicijom do kraja godine završićemo rekonstrukciju severnog dela Palićkog jezera", rekao je Dulić.

On je podsetio da da će u septembru biti raspisan konkurs za izbor arhitektonskog rešenja budućeg akva-parka na Paliću, čiji je početak izgradnje planiran za narednu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: