Evo kako je fića krenuo za Ameriku

Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Aleksandar Ljubić izjavio je da prvi put posle mnogo godina Srbija ponovo počinje da izvozi vozila u Ameriku.

Srbija

Izvor: Tanjug, Novosti

Petak, 10.05.2013.

09:17

Default images

Prema njegovim rečima, 3.000 vozila ovih dana iz Luke Bar kreće ka Americi.

Ljubić je, gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije, rekao da je to samo prvi kontigent, jer su planovi "Fijata" da na mesečnom nivou po 3.000 automobila odlazi put Amerike.
Foto: FAS
PRVI kontingent od 3.100 automobila „fijat 500L“ proizvedenih u najmodernijoj evropskoj fabrici u Kragujevcu u petak će isploviti Grimaldijevim brodom za američku luku Balitimor.
Foto:FAS
"Šumadinac“ specijalno pripremljen za najzahtevnije i najprobirljivije tržište automobila na svetu je prethodnih dana stigao teretnim vozovima iz Kragujevca na platoe luke Bar. Posle pojačanih mera kontrole u četvrtak je počeo i prvi ukrcaj na brod kojim će biti transportovan preko Atlantika posle dvonedeljnog putovanja. Zbog povećane tražnje za automobilom "500 L“ i nedavno uvedene treće smene, u fabrici "Fiat automobili Srbija“ za dva meseca zaposlilo se više od 500 radnika.

Ljubić je objasnio da je reč o modelu "500 L" izrazivši nadu da će drugi model "500 XL", kada krajem maja i početkom juna bude lansiran, takođe, naći svoje kupce u Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: