U srcu Šumadije tržni centar (FOTO)

Izraelska kompanija Plaza centar otvorila je u Kragujevcu svoj prvi šoping centar u Srbiji u čiju je izgradnju uložila više od 50 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Utorak, 20.03.2012.

00:47

Default images

Na izgradnji Plaza centra u Kragujevcu, površine 60.000 kvadratnih metara, bilo je anagažovano oko 1.200 radnika, dok će posao u šoping centru dobiti njih od 500 do 700 radnika.

Direktor Plaza centara u Srbiji Sagiv Meger kazao je da će "ovaj centar promeniti izgled grada i poboljšati život građana Šumadije".

Meger kaže da je trenutno izdato 94 odsto kapaciteta tržnog centra, te da će zbog tražnje koja je velika, narednih nedelja on biti u celini popunjen. Naglašavajući da ta kompanija planira izgradnju još takvih centara u Srbiji, Meger je izrazio nadu da će u ovoj godini početi izgradnju sličnih objekta i u Beogradu. "Ovo je moja poruka Beogradu, da kada imate efikasnu administraciju, kada imate brze odgovore i kada se lako dolazi do dozvola, tada se lako dolazi i do investicija", rekao je Meger.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović kazao je da grad dobio moderan tržni centar "koji je kao svemirski brod" i da Kragujevac više ne liči na mesto koji su nazivali "dolina gladi" već je izvesno, da je to "grad budućnosti".

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić je istakao da je otvaranje velikog modernog tržnog centra dokaz da se Kragujevac najbrže razvija u Srbiji i da je taj grad primer za sve druge regione u Srbiji.

"Jako je važno da mladi u Kragujevcu dobiju motiv da ostanu u svom gradu gde su rođeni i ovako nešto treba uraditi u svim regionima. Ovo što je danas Kragujevac dobio treba da se uradi svuda u Srbiji da bi ljudi imali jednake šanse. Srećan sam što sam video ovaj objekat, ima najmoderniji bioskop u Srbiji i Kragujevac time može da se ponosi", izjavio je Dinkić.

Prema njegovim rečima, Kragujevčani su posle dolaska Fijata, dobili motiv da ostanu u tom gradu, a takvu mogućnost treba da imaju i mladi u drugim gradovima u Srbiji.

Pored 100 prodavnica sa različitom robom, ugostiteljskih objekata, zabavnog centra, parka sa kuglanjem, bilijarom, igraonicom, šoping centar Plaza centar imaće i šest bioskopskih sala. Najveća bioskopska sala ima oko 300 mesta, a kapacitet celog bioskopa je 1.200 mesta, u kojima će publika pored filmiskih ostvarenja moći da prati i prenose iz Metropoliten opere. Kragujevac će tako dobiti bioskop nakon četiri godine

Izraelska kompanija Plaza centar ima iste ili slične šoping centre u Mađarskoj, Poljskoj, Češkoj, Rumuniji, Litvarniji, Grčkoj, Bugarskoj, Indiji i Srbiji. Kompanija ističe da je reč o prvoj od njene četiri dugoročne investicije u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: