Radisav Rodić: Nisam utajio porez

Biznismen Radisav Rodić odbacio je kao netačne navode Poreske uprave Srbije da duguje za porez 62,7 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2012.

12:29

Default images

Pokretač listova Kurir i Glas javnosti rekao je agenciji Beta da je navodni dug nastao kada je 2004. godine povukao dva miliona evra koja je kao građanin pozajmio svojoj firmi ABC produkt.

Rodić je naveo da je to oporezovano kao lični prihod, iako taj novac ne podležu oporezivanju jer predstavlja povlačenje pozajmice osnivača firme. Prema njegovim rečima, zbog tog duga Poreska uprava je 2005. i 2006. godine inicirala krivične postupke pred Opštinskim sudom u Pančevu, Okružnim sudom u Pančevu i Petim opštinskim sudom u Beogradu, ali je utvrdjeno da ne duguje za porez.

"Okužni javni tužilac je odustao od daljeg gonjenja, nakon sprovedene istrage i obavljenog veštačenja na okolnost postojanja osnova za poresku obavezu i eventualne visine duga utvrdjeno je da ne dugujem za predmetni porez", rekao je Rodić.

On je dodao da su njegovi pravni zastupnici posle okončanja krivičnih postupaka inicirali poništenje Rešenja kojim je neosnovano zadužen kod Poreske uprave i dostavili nalaze veštaka i druge dokaze sačinjene po nalogu krivičnog suda u Pančevu koji potvrdjuju da nema poreskog duga.

"Po tim zahtevima Poreska uprava još nije rešila. Ja očekujem i zahtevam od ljudi koji sada vode Poresku upravu da se predmetna rešenja stave van snage, a na osnovu činjenica utvrdjenih od strane suda u navedenim postupcima u kojima sam oslobodjen bilo kakve odgovornosti", naveo je Rodić.

Poreska uprava Srbije objavila je 6. januara spisak sa 100 najvećih poreskih dužnika medju preduzećima, preduzetnicima i gradjanima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: