"Premrežićemo Srbiju autoputevima"

Izgradnja regionalnih autoputeva na relacijama Pojate-Preljina, Ruma-Šabac, Paraćin-Zaječar i Kragujevac-Batočina mogla bi da započne iduće godine.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2011.

13:26

Default images

Gradnja će početi ukoliko budu obezbeđena finansijska sredstva, kaže potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

"Imamo dobro započetu pripremu i kroz izradu planske dokumentacije, a u nekim delovima i projektne dokumentacije", rekla je Kalanović dodajući da je na taj način, ipak, započela realizacija tih projekata.

Autoput Pojate - Preljina, poznat i pod nazivom "Moravski koridor", u dužini od 107 kilometara, gde živi oko pola miliona stanovnika, spojiće Ćićevac, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, rekla je Kalanovićeva.

Ona je navela da je veoma značajna i izgradnja modernog puta od Rume do Šapca u kome postoji trenutno najveća industrijska zona u Srbiji sa velikim potencijalom i nedovoljno popunjena, zatim od Paraćina do Zaječara, a takođe i na relaciji Batočina - Kragujevac.

Kalanovićeva je rekla da izgradnja autoputa Batočina - Kragujevac predstavlja i obavezu Srbije prema Fijatu u Kragujevcu, koji će sledeće godine započeti serijsku proizvodnju.

Od Pojata do Preljine planirana je izgradnja klasičnog autoputa, a na pravcima Paraćin-Zaječar, od Rume do Šapca kao i od Kragujevca do Batočine brza saobraćajnica sa po dve trake.

Hvala savetnicima

Vicepremijerka je navela da joj u radu u velikoj meri pomažu savetnici koji su ugledni srpski privrednici - predsednik Metalca Dragoljub Vukadinović, počasni predsednik kompanije Tarket Nikola Pavičić, direktor Termometala iz Ade Jožef Mičiz i čelnik kompanije Todor Mirko Todorović.
"Čast mi je što su oni prihvatili da budu moji savetnici, oni to rade bez dinara nadoknade i bez bilo kakvih privilegija", istakla je vicepremijerka.

Kalanovićeva je dodala da se sa savetnicima često konsultuje i traži pomoć u rešavanju raznih problema, jer oni pored dobrih ideja i poslovnih kontakata imaju bogato radno iskustvo u realnom sektoru privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: