Ko je i kakav kredit odobrio Ceci?

Vest da će Svetlana Ražnatović podići kredit kako bi otplatila milion i po evra, otvorila je pitanje ko bi pevačici mogao da pozajmi toliki novac.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 13.04.2011.

13:31

Default images

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić izjavio je danas da je teorijski moguće da banka nekome odobri gotovinski kredit u visini od milion i po evra, ako proceni da je klijent u stanju da uredno otplaćuje takav kredit.

Dugalić je istakao da je bankama u interesu da daju kredite i nemaju predrasude u vezi sa njihovom visinom, ukoliko klijent ima odgovarajuće instrumente obezbeđenja i izvore prihoda.

On je naglasio da bi trebalo direktno pitati banke da li bi u praksi odobrile takav kredit.

Dugalić je kazao da nema ništa sporno u tome da banka fizičkom licu odobri kredit od milion evra, ako ima dobro obezbeđenja.

"Voleo bih kada bih imao mogućnost da otplaćujem kredit od milion evra", kazao je on.

U jednoj od većih banaka u Srbiji su nam kazali da ne znaju pod kojim uslovima bi Svetlani Ražnatović mogao biti odobren kredit. Naime, postoje krediti za VIP klijente čije zarade su mnogo više u odnosu na prosečne, ali se i takva vrsta kredita veoma retko odobrava.

S druge strane, običan građanin je u mogućnosti da od banke uzme pozajmicu do milion dinara, ako je u mogućnosti da je otplati.

U Erste banci navode da je moguće podići kredit u vrednosti od milion evra samo ako je u pitanju kupovna nekretnine adekvatne vrednosti.

Prema pisanju pojedinih medija, Ražnatovićeva će, kako bi platila nagodbu, uzeti keš kredit u iznosu od milion i po evra i staviti hipoteku na kuću u Beogradu kako bi obezbedila garanciju za taj kredit, a planira i da proda kuću koju poseduje na Kipru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: