Dinkić: Namerno hteli jednog kupca

Bivši ministar ekonomije i prvi čovek Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da kao da je neko želeo da se bude samo jedna ponuda za Telekom Srbija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

19:15

Default images

On za B92 navodi da je najveća greška u tenderskom procesu napravljena na samom kraju .

Dinkić objašnjava da je privatizacioni savetnik Sitigrupa predložila da se za još dva meseca produži rok za dostavljanje finalnih ponuda, ali da Radna grupa za prodaju Telekoma to nije prihvatila.

On kaže i da je njegov naslednik na mestu ministra ekonomije Nebojša Ćirić, kao član te grupe, upozoravao da bi to moglo da rezultira time da uopšte ne bude ponuda na tenderu.

Dinkić kaže i da su, iako su i „njegovi ljudi“ sedeli u toj Radnoj grupi, tenderski proces vodili savetnik premijera Dušan Nikezić i ljudi iz Ministarstva finansija.

Lider URS na kraju zaključuje i da se stiče utisak kao da je neko namerno želeo da se na kraju javi samo jedan zainteresovani kupac za Telekom Srbija i da zbog toga sada imamo situaciju kakvu imamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: