Kostić studentu ustupio dva hektara

Student jednog beogradskog fakulteta nije mogao da pretpostavi da će umesto poslovnog saveta dobiti zemlju na korišćenje. "Darodavac" Miodrag Kostić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.02.2011.

13:02

Default images

Prisustvujući predavanju direktora MK Komerca Miodraga Kostića „Kako uspeti u poslu“, jedan od studenata je zatražio savet kako da unapredi proizvodnju lubenica, a umesto odgovora, Kostić mu je ponudio da proširi proizvodnju na njegovom zemljištu.

Pitao sam ga da li ima neki savet za mene kako bih unapredio svoje poslovanje. Da li uopšte vidi perspektivu u proizvodnji lubenica u Srbiji s obzirom na malo učešće toga u BDP- u na šta mi on nije dao konkretan savet ali je izneo ponudu koja me je baš izenadila, a to je da mi usputi dva hektara zemljišta, kaže student Dalibor Jovanović.

Ponuda se odnosi na dva hektara zemlje, na kojoj bi mladi privrednik mogao da proširi porodičnu proizvodnju lubenica, uz uslov da dobit podeli sa Kostićem. Deo ponude je i da eventualni gubitak na sebe prihvati Kostić. Biznismen bi snosio i troškove ulaganja.

"Uspešni privrednik zna da obrazovani, mladi kadrovi predstavljaju najvažniji resurs u jednoj kompaniji", naglasio je Kostić.

„Svaki uspešan čovek koga sam upoznao ponovio je ono što nama zvuči kao fraza, a u stvari je velika istina: 99 odsto uspeha čini rad, a jedan odsto talenat. Svi drugi putevi su na nivou statističke greške i dobitka na lutriji", istakao je Kostić, dodajući da je za otpočinjanje biznisa uvek najvažnija dobra ideja.

"Ako postoji dobra ideja i čvrsta vera u mogućnost njene realizacije, doći će i početni kapital", poručio je on studentima Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju. Neobična ponuda Kostića izazvala je šok u amfiteatru. Naime, on je studentima upravo govorio da su mladi i obrazovni kadrovi najvažniji resurs i da je rad 99 odsto uspeha a da je svaki drugi put ka uspešnom poslovanju zapravo lutrija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: