VAC: Dnevniku rok do 5. novembra

Medijska grupacija VAC (WAZ) traži od Dnevnik holdinga da do 5. novembra prihvati ponudu VAC-a da zaposlenima pokloni svoj udeo u zajedničkoj firmi.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 30.10.2010.

13:34

Default images

"Uslov za ponudu-poklon jeste da Dnevnik Holding odustane od svih potraživanja koje ima prema medijskoj grupaciji VAC. Ovim prenosom-ponudom medijska grupacija VAC želi da rastereti Dnevnik i njegove zaposlene u ovim ekonomsko teškim vremenima", navodi se u pisanoj izjavi predstavnika VAC-a u Srbiji Petera Langea.

Vlada Vojvodine prihvatila je 29. septembra ponudu VAC-a da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u preduzeću Dnevnik – Vojvodina pres, uz izvesne uslove koje novi vlasnici treba da ispune.

Predstavnici VAC-a su u septembru saopštili da se povlače iz vlasništva u listu Dnevnik i da svoj udeo od 55 odsto žele da poklone zaposlenima.

Preostalih 45 odsto vlasništva u preduzeću Dnevnik-Vojvodina pres, koji izdaje list Dnevnik, u vlasništvu je Dnevnik holdinga čiji je osnivač Skupština Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: