Radiša Urošević napustio UO PTT

Pevač Radiša Urošević kaže da je ostavku na mesto člana UO PTT-a podneo zbog negativne atmosfere u javnosti zbog njegovog imenovanja na tu funkciju.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 25.10.2010.

12:32

Default images

Urošević je odustao od pozicije člana Upravnog odbora Pošte Srbije, da bi zaštitio sebe kao javnu ličnost i uspešnog privrednika.

"Ostavku podnosim jer ne želim da negativna atmosfera koja je u javnosti stvorena mojim imenovanjem devalvira sve ono pozitivno što su stranka Jedinstvena Srbija i ja lično postigli u dosadašnjem radu", navodi se u saopštenju Uroševića.

Zamenik predsednika Jedinstvene Srbije Petar Petrović kazao je da je Urošević neopozivu ostavku podneo da bi zaštitio sebe kao javanu ličnost, uspešnog privrednika, dobrog domaćina i porodičnog čoveka.

On je ukazao da je "ovih dana bilo mnogo napisa oko toga zašto je Urošević izabran za člana UO PTT".
Vlada je na predlog Jedinstvene Srbije na sednici 14. oktobra imenovala Uroševića, pevača narodne muzike, za mesto člana Upravnog odbora Pošte Srbije umesto kadra SPS-a Tome Bušetića.

Odluka je objavljena u Službenom glasniku 22. oktobra i potom je u pojedinim medijima otvorena polemika o stručnosti Uroševića i kvalifikacijama za to mesto.

Urošević je navodio da ima veze sa telekomunikacijama jer je bio radio amater, ima radio stanicu i dobru komunikaciju sa direktorom PTT-a u Kragujevcu.

Lider Jedinstvene Srbije branio je svoj predlog navodeći da je Urošević završio životnu školu i da je dobar domaćin.

Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: