Milosavljević: Pojeftinjuje gorivo

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević kaže da se do kraja godine očekuje pojeftinjenje goriva, pod uslovom da kurs dinara bude na sadašnjem nivou.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2010.

13:01

Default images

Za sada u radnoj grupi Vlade Srbije nije postignuta saglasnost o smanjenju akciza na gorivo, ali očekujem da će cene nafte i derivata padati, kaže Milosavljević.

On je rekao da se termin kontrolisane cene pogrešno koristi za gorivo, čija cena nije kontrolisana, jer je direktno zavisna od cene nafte na svetskim berzama i vrednosti američkog dolara.

"Imali smo od početka godine jedno poskupljenje električne energije za 10 odsto i ukoliko ostanu, a ja mislim da hoće, zamrznute plate i penzije do kraja godine, to zapravo znači i zamrznute cene električne energije", rekao je Milosavljević.

On je dodao da "sva kretanja na svetskim berzama ukazuju na trend pada cena goriva i u Srbiji, pod uslovom da kurs dinara bude na sadašnjem nivou".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: