Oružari dobijaju otpremnine

Fabriku "Zastava oružje" do sredine ovog meseca dobrovoljno će napustiti 474 zaposlena jer će za njih ovih dana biti uplaćena sredstva za socijalni program.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2010.

08:51

Default images

Direktor Rade Gromović kaže da je reč o socijalnom programu koji podrazumeva tri opcije i koji se sprovodi u svih šest fabrika namenske industrije Srbije, ali do sada nije realizovan jer nisu obezbedjena finansijska sredstva.

"Imali smo obećanje Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja da će sredstva biti obezbedjena do kraja marta, ali se to nije desilo jer nije bilo para u budžetu i trenutne informacije koje imamo iz tog ministarstva su da će novac biti obezbedjen prvih dana u maju", rekao je Gromović.

On je dodao da "to znači da nije nemoguće da već iduće sedmice pristignu prva sredstva za isplatu otpremnina tako da će do sredine maja iz fabrike otići 474 od ukupno 2.583 zaposlenih".

Medju prijavljenima za socijalni program najviše je onih kojima je ostalo pet godina do penzije.

Zaposlenima u namenskoj industriji ponudjene su opcije - isplata 300 evra po godini radnog staža ili isplata naknade za radnike kojima je ostalo dve, odnosno pet godina do penzije.

Najviše se proizvodnih radnika izjasnilo za socijalni program, a medju zaposlenima su se za dobrovoljni odlazak prijavila i 64 invalida, od ukupno 250 invalida rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: