Srbija zove Rajaner,Izidžet i Vizer

Na adrese pet aviokompanija među kojima su „Rajan er“, „Izi džet“ i „Viz er“ ovih dana biće upućen zvaničan dopis Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.11.2009.

01:51

Default images

Naše vazduhoplovne vlasti pozivaju predstavnike najvećih evropskih niskobudžetnih aviokompanija na sastanak u Beograd. Tom prilikom biće im predočene mogućnosti srpskog tržišta, beogradskog i niškog aerodroma, ali i uslovi po kojima mogu da dobiju dozvole za letove.

Ukoliko kompanije pokažu interes i podnesu zahtev, dozvole će dobiti u najkraćem roku, obećavaju u Direktoratu. Od aprila naredne godine, za putnike iz Srbije to bi značilo veći izbor prevoznika, više destinacija i jeftinije aviokarte.

Iz Direktorata su već najavili da će sve evropske aviokompanije, koje apliciraju za letove iz Beograda i Niša, a ispunjavaju minimum uslova, dobiti dozvole. Potrebno je, dakle, da nacionalne, niskobudžetne i čarter aviokompanije iz EU imaju dozvolu za rad, sertifikovane i registrovane avione i problema sa dozvolom neće biti. Time će Srbija u potpunosti primenjivati Sporazum o otvorenom nebu. Inače, privremene i trajne dozvole, koje izdaje Direktorat, se ne naplaćuju.

U Srbiji su u poslednje dve godine prisutne tri loukost kompanije. To su nemački Džermanvings, i norveške „Norvidžan er šatl“ i „Nordvik er link“. Nedavno je „zeleno svetlo“ Direktorata dobio i austrijski „Flaj Niki“ koji će od februara naredne godine iz Beograda leteti za Beč šest puta nedeljno.

Trenutno kako kažu u Direktoratu nema novih zahteva loukostera, ali su za dozvole aplicirale dve nacionalne aviokompanije. Reč je o rumunskom Taromu koji će iz Beograda do Bukurešta leteti tri puta nedeljno od 7. decembra i slovenačkoj Adriji, koja će na relaciji Beograd - Ljubljana od 1. marta imati svakodnevne letove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: