Rusi će poboljšati ponudu za RTB

Ruska kompanija Bejzik element će značajno će poboljšati svoju ponudu sa prethodnog tendera za RTB Bor.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2007.

15:36

Default images

"Očekujemo da tender uskoro bude objavljen i da se u kratkom roku izabere najbolji ponuđač", rekao je generalni direktor SMR-a, jedne od članica Bejzik elementa, Džefri Kouli.

Bejzik element je jedan od najvećih privatnih investicionih fondova u Rusiji, sa sedištem u Moskvi, čija se vrednost procenjuje na više od 14 milijardi dolara i čiji godišnji prihodi premašuju 13 milijardi dolara. Predsednik Upravnog obora te grupcije je Oleg Deripaska.

Kouli je rekao da se nada da će Vlada Srbije pri izboru najboljeg ponuđača vrednovati ukupnu ponudu zainteresovanih kupaca, a ne samo ponuđenu cenu, kao na prethodnom tenderu. "Sa RTB-om imamo dugoročne planove i spremni smo da ponudimo značajna sredstva za investicioni plan, kao i za socijalni program i zaštitu životne sredine", najavio je Kouli.

Na prošlom tenderu, prema njegovim rečima, Bejzik element nije imao dovoljno informacija o RTB-u i procenio je da je bila previsoka minimalna cena za taj kombinat od 266,7 miliona dolara koju je utvrdila vlada. "U međuvremenu smo bolje proučili stanje RTB-a i želimo da ponudimo konkuretnu ponudu, koja će biti prihvatljiva za Vladu Srbije, ali i za sve radnike i lokalnu samoupravu", naglasio je Kouli.

Prethodni tender za RTB- objavljen je u septembru prošle godine, a za najboljeg ponuđača izabrana je rumunska kompanija Kuprom koja je ponudila cenu od 400 miliona dolara. Ugovor je poništen krajem aprila ove godine jer Kuprom nije isplatio ugovorenu cenu.

Novi tender za RTB, kako je najavljeno iz Vlade, biće objavljen krajem avgusta, a minimalna cena će biti 340 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: