Opel stiže u Zastavu?

I "Dženeral motors" i Zastava potvrdili da su u toku pregovori sa Grupom "Zastava - vozila". Zastava očekuje podršku vlade.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2007.

10:10

Default images

Generalni direktor Zastave, Zoran Radojević potvrdio je za B92 da su razgovori sa Dženeral motorsom o montaži jednog njegovog modela u u toku. Aranžman koji bi trebalo da se potpiše je sličan onom koji Zastava ima sa Fijatom. Prvo bi se omogućio slobodan uvoz određenog modela, a potom bi bila montirana linija za proizvodnju u Zastavi.

"Razlika je što u ovom slučaju želimo da montiramo model pod brendom Opel, što je još značajniji i odgovorniji posao", kaže Radojević. Zastava je od Fijata dobila licencu za model "punto" koji proizvodi pod imenom "zastava 10".

Radojević očekuje i da se o ovom poslu izjasni vlada, kako bi se omogućio uvoz odgovarajućeg modela Opel-a.

Nezvanično, B92 saznaje da je u pitanju nešto veći model od Zastave 10, najverovatnije "astra classic II".

Genaralni direktor Grupe "Zastava - vozila"  nije hteo da precizira o kom modelu je reč, kao i o broju automobila koji bi se uvozio, odnosno, kasnije proizvodio. On je podsetio da su pregovori još u toku, i podsetio da je Zastava sa Dženeral motorsom pregovarala još pre dve godine o sličnom aranžmanu.

"Nadam da će ovaj put dogovor uskoro biti sklopljen. To bi bilo jako značajno i za prateću industriju, odnosno proizvođače delova u nekom kasnijem periodu", kaže Radojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: