Srbija

Ponedeljak, 27.10.2014.

19:04

Misija MMF stiže u novembru u BG

Stalni predstavnik MMF u Beogradu Dahang Kim odao je priznanje vlastima Srbije na posvećenosti sprovođenju reformi i najavio posetu misije u novembru.

Izvor: Tanjug

Default images

"Pozdravljamo ponovnu posvećenost vlasti da preduzmu hitno potrebne fiskalne i strukturne reforme", poručio je Kim.

Misija MMF-a, kako se dodaje u saopštenju, posetiće Beograd od 4. do 20. novembra, kada će se istovremeno obaviti konsultacije po članu IV Statuta MMF-a za 2014. godinu, kao i razgovori o novom programu koji bi podržao MMF.

Misiju MMF-a u Beogradu tokom dvonedeljne posete predvodiće Zuzana Murgasova, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici MMF-a su ove godine takođe boravili u dvonedeljnoj poseti Srbiji, od 26. februara do 13. marta, s ciljem da sagledaju stanje državnog budžeta i javnih finansija zemlje, što je osnov za pregovore o novom aranžmanu iz predostrožnosti.

Aranžman iz predostrožnosti podrazumeva dogovor o programu reformi, ekonomskih i fiskalnih mera Vlade Srbije, čiju realizaciju bi pratio MMF, uz stavljanje na raspolaganje Srbiji određene sume novca, koja ne mora da se povlači.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut u februaru naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

7 h

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: