Svet 0

23.05.2024.

16:20

Brutalan toplotni talas u Meksiku; Mrtvi majmuni padaju s neba VIDEO

Meksiko je zahvatio toplotni talas koji pored ljudi, teško podnose i životinje, a od posledica vrućina umiru i majmuni koji mrtvi padaju sa drveća.

Izvor: Tanjug

Brutalan toplotni talas u Meksiku; Mrtvi majmuni padaju s neba VIDEO
EPA-EFE/CARLOS LEMOS

Podeli:

Najmanje 138 majmuna drekavca, vrste poznate po specifičnom, glasnom oglašavanju, pronađena su mrtva u državi Tabasko na obali Meksičkog zaliva gde je temperatura premašila 45 stepeni, prenosi AP.

Zahvaljujući lokalnim stanovnicima pet jedinki je hitno prebačeno u lokalne veterinarske ambulante u kojima se veterinari bore da ih spasu od dehidracije i toplotnog udara.


"Majmuni su doneti u kritičnom stanju, sa dehidracijom i temperaturom. To su simptomi toplotnog udara", rekao je dr Serđo Valencuela.

Zbog toplotnog talasa od marta je smrtno stradalo najmanje 26 ljudi, a veterinari tvrde da su vrućine usmrtile više desetina, a možda i stotine majmuna drekavaca.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: