Srbija

Sreda, 17.11.2010.

23:12

Grad: Taksi najjeftiniji u Evropi

Prevoz taksijem od Aerodroma Nikola Tesla do centra Beograda po fiksnoj tarifi koja iznosi 1.500 dinara biće među najjeftinijima u Evropi, kažu u Gradskom veću.

Izvor: Novosti

Default images

Dejan Mali, član Gradskog veća, tvrdi da možda postoje neke metropole koje do užeg gradskog jezgra manje naplaćuju, ali u slučaju srpske prestonice je mnogo važnije da putnici konačno znaju koliko će ih prevoz tačno koštati.

On dodaje da će nakon ulaska putnika sa vaučerom u taksi njegova priča sa vozačem biti završena, a mogućnost prevare je potpuno isključena. "Treba imati u vidu da je ovo kompletna cena u koju je uključen i prevoz prtljaga, koji se u mnogim gradovima dodatno naplaćuje. Cene po zonama idu od 1.500 do 7.000 dinara, ali takođe treba znati da su sve centralne gradske opštine u prvoj zoni. Takođe, čak 85 odsto putnika koristiće taksi samo u prve dve zone, dok će broj onih koji će ići do pete biti minimalan", objašnjava Mali.

Mali ističe da je grad svesno odlučio da ovo bude fiksna, a ne maksimalna moguća cena koja se može naplatiti. "Ne želimo da uvodimo nepoznanicu u novi sistem naplate koji bi otvorio mogućnost zloupotrebe. Ovako će putnici dobiti fiksnu cenu, a taksista neće moći da naplati ni skuplje ni jeftinije", kaže on.

I Teodor Gaćeša, suvlasnik Pink taksija, uveren je da ovim rešenjem neće biti oštećeni ni vozači ni mušterije. On dodaje da je "tačno da će na nekim vožnjama taksista biti na dobitku, ali ima i onih na kojima će naplatiti manje nego što bi otkucao taksimetar".

"Naravno da mi radimo sve u interesu naših mušterija, ali moramo da vodimo računa da ni vozači ne budu oštećeni. Mislim da je ovo kompromisno rešenje koje svima ide u korist. Mušterije će tačno znati koliko košta vožnja i neće se dešavati da neko naplati 6.000 dinara za vožnju do centra", navodi Gaćeša.

Njegov optimizam ne deli Milivoje Armuš, prvi čovek Beotaksija. "Deo građana će biti na gubitku, ali ima i onih koji će biti u plusu", kaže Armuš i dodaje da je dobro što je grad konačno doneo odluku o aerodromu, ali izgleda kao da je legalizovana cena koja je i dosad naplaćivana za vožnje sa aerodroma.

Armuš zaključuje da će članovi ovog udruženja poštovati odluku grada, ali da treba proveriti da li je ona saglasna sa važećim zakonima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: