Srbija

Petak, 15.04.2011.

00:24

Mrkonjić ugovara ruskih 800 mil. $?

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić razgovaraće danas sa predsednikom Ruskih državnih železnica o ruskom kreditu za železnicu od 800 miliona dolara.

Izvor: Beta, Novosti

Default images

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva infrastrukture, očekuje se da će biti razmotreno pitanje učešća Ruskih državnih železnica u realizaciji projekata rekonstrukcije železnica Srbije u ukupnoj vrednosti do 800 miliona dolara.

O tome je, kako se dodaje, postignut načelan dogovor tokom nedavne posete predsednika Vlade Rusije Vladimira Putina Srbiji.

Kako saznajemo, posle ovog sastanka se očekuje i konačno zakazivanje sastanka radne grupe, na kojem bi moglo biti reči i o konkretnim uslovima dobijanja „ruskog“ kredita. Zasada je izvesno da će se ići etapno, odnosno da će se prvo ugovoriti poslovi na svega dva, od četiri moguća projekta.

Mrkonjić je ranije rekao da su spremna sva tri projekta za realizaciju ruskog kredita od 800 miliona dolara.

Mrkonjić je rekao da je tokom posete ruskog premijera dogovoreno da za beogradski železnički čvor bude odobreno 185 miliona evra, za prugu Beograd-Bar 200 miliona evra a za prugu od Valjeva do Loznice 276 miliona evra.

On je rekao da je moguće da će se u projekte ići fazno, ali da je jako važno što će najzad biti skinuta hipoteka sa tih ugovora i da će početi realizacija tih projekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: