Srbija

Četvrtak, 09.02.2012.

19:47

EU spremila plan za novu Brezovicu

Kancelarija Evropske komisije na Kosovu predstavila je u Brezovici plan razvoja turističkog centra na Brezovici, koji će funkcionisati tokom cele godine.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"Plan predviđa razvoj jednog planinskog turističkog centra, u zapadnoj zoni u blizini postećeg centra skijanja", navodi se u saopštenju kancelarije EK na Kosovu.

Kapacitet novog centra je oko 10.000. Tu će biti tereni za početnike ali i za profesionalce. Centar će takodje imati i jedno turističko selo i prateće objekte kao što su restorani i drugi javni objekti.

Planom je predviđeno povezivanje sa starijim centrom za skijanje kao i moderizacija površina za skijanje. Očekuje se da izgradnja tog centra obezbediti hiljade novih radnih mesta i da će učiniti Brezovicu atraktivnom, čuvajući istovremeno životnu sredinu, imajući u vidu da se radi o nacionalnom parku.

Planirano je da ceo plan bude ostvaren za 10 godina, a u Kancelariji EK navode da će pomoći u ostvarivanju plana. Očekuje se da će u skijaškom centru posao dobiti više od 3.000 ljudi.

Vlada Kosova trebalo bi ove godine da organizuje međunarodnu donatorsku konferenciju kako bi se obezbedile potencijalne investicije iz javnog i privatnog sektora. Predstavljanju plana za Brezovicu prisustvovali su specijalni izaslanik Evropske unije na Kosovu Samuel Žbogar i premijer Kosova Hašim Tači sa članovima kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Podeli: