Region

Ponedeljak, 21.11.2016.

15:59

Najbogatiji Slovenci prodaju kompaniju Outfit7

Iza i Samo Login, većinski vlasnici slovenačke firme Outfit7, tvorca mobilnih igara Talking Tom, planiraju da prodaju kompanije.

Izvor: SEEbiz

Najbogatiji Slovenci prodaju kompaniju Outfit7
(Foto: Thinkstock.com)

Vlasnici žele da iskoriste talas preuzimanja proizvođača zabavnog softvera, piše Blumberg, navodeći anonimne, ali dobro upućene izvore.

Oko prodaje Outfit7 savetuje američka investiciona banka Goldman Saks, što je privuklo zanimanje drugih proizvođača mobilnih igara i aplikacija, rekli su anonimni, ali dobro upućeni izvori Blumberga, navodeći da bi vrednost slovenačke kompanije mogla dostići 616 miliona dolara.

Slovenački časopis Manager, koji je i ove godine bračni par Login postavio na vrh liste najbogatijih Slovenaca, piše da bi Outfit7 mogao da vredi čak milijardu evra.

Outfit7 zarađuje oglašavanjem i kupovinom kroz aplikaciju. Da bi iskoristili popularnosti kod dece, Outfit7 je ponudu proširio veb videom, što je taktika koju koristi i tvorac Angry Birdsa.

Outfit7 ima oko 9 miliona pretplatnika na YouTubeu, a video sadržaj prikazan je oko 9,4 milijarde puta. Prema podacima kompanije, na nivou grupe lane su ostvarili 108 miliona evra prihoda od prodaje, te 80 miliona čiste dobiti.

Vlasnicima kojih je 120 (Iza i Samo Login drže oko 60 posto udela), prošle godine je isplaćeno 74 miliona evra dividendi, a godinu ranije oko 39 miliona.

Holding Outfit7 Investments Limited ima sedište u Londonu i poreski je obveznik Kipra. Ima 14 kćeri firmi u Londonu, Ljubljani, na Kipru, u Švicarskoj, Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini i SAD.

Ove godine su sklopljeni poslovi vezani uz zabavni softver vredni 22 milijarde dolara, najviše u poslednjih 12 godina, piše Blumberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: