Đukanović odbio MMF, ne zamrzava penzije

Iako je MMF predložio Vladi Crne Gore da privremeno zamrzne penzije kako bi spustila nivo javnog duga, to se neće desiti, pišu podgoričke Dnevne novine.

Region

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

13:15

Default images
Foto: Tanjug

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja PIO Dnevnim novinama je zvanično saopšteno da je budžetom Fonda obezbeđeno dovoljno sredstava kako bi se penzije i u 2016. godini nesmetano i redovno isplaćivale.

"Penzije su odmrznute početkom ove godine, a budžetom Fonda PIO Crne Gore za 2016. planirana su dovoljna sredstva koja će obezbediti nesmetanu i redovnu isplatu svih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, kojima je obuhvaćeno i uskladjivanje penzija", kazali su u Fondu PIO, na čijem je čelu Dušan Perović, navodi list.

Usklađivanje penzija, kako su istakli iz Fonda PIO, utvrdiće se na bazi zvaničnih statističkih podataka o kretanju potrošačkih cena i zarada u Crnoj Gori u 2015. u odnosu na 2014. godinu, a koji će biti poznati početkom naredne godine.

Misija MMF-a, koja je boravila u Crnoj Gori od 22. oktobra do 2. novembra ove godine, ocenila je da javni dug te zemlje, koji iznosi 59 odsto bruto društvenog proizvoda, predstavlja i dalje rizik za crnogorske javne finansije i dala je niz preporuka Vladi u Podgorici u cilju smanjenja rizika po javne finansije, uključujući zamrzavanje penzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: