HR: Želite bazen - javite se vladi

Kuća sa bazenom u turizmu više nije luksuz. Ukoliko želite da napravite bazen, Vlada Hrvatske vam osigurava bespovratno 40.000 kuna.

Region

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2015.

12:13

Default images
Foto: Freeimages.com

Samo prošle godine, tako je izgrađeno više od 160 bazena širom Hrvatske. Ostalo je još 10 dana za prijavu na konkurs za ovu godinu.

Da li će ovo pomoći vlasnicima bazena da produže sezonu na hrvatskom primorju?

Gosti Maria Žužula u Mimicama kod Splita bili su oduševljeni prizorom. Porodica Žužul je dovršila bazen tek pred prošlo leto, pa je oduševio turiste koji su ranije kod njih dolazili.

Vlasnici smatraju da sada mogu podići cene apartmana, sa 100 na 115 evra, jer su uložili u bazen.

Do kraja marta, 40 hiljada kuna, skoro 2.000 evra, za bazen mogu tražiti svi iznajmljivači koji imaju barem tri zvezdice i minimalno tri dvokrevetne sobe.

Za nekih mesec dana ovaj bazen kod Žužulovih biće napunjen vodom. U moru je tada nekih 15 stepeni, a u bazenu prijatnih 26 stepeni. Jasno je da sezona može da počne ranije.

Kako kažu, ovaj put je procedura u Ministarstvu turizma mnogo lakša, za razliku od prošlog konkursa kod koga se mnogo duže čekalo.

Minimalne mere bazena su 30 metara kvadratnih za spoljne i 20 za unutašnje bazene. Na ostrvu Krku, u mestu Salatiću, bazen ima 55 metara kvadratnih.

Kako kaže Radovan Karabaić, vlasnik kuće, ovaj podsticaj ga je dodatno motivisao da još više uloži. Ispaltilo se, jer su gosti jako zadovoljni, a a grad i more su na tri kilometra od njega.

Svi turistički agenti znaju, kuća s bazenom postiže dosta veću cenu i prva se iznajmi, a sredstva Ministarstva su bezpovratana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: