Hrvati na mukama, sezona podbacila

Hrvatski ministar finansija Boris Lalovac najavio je rebalans budžeta u septembru i potvrdio da je turistička sezona ove godine podbacila.

Region

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

12:28

Default images

On je za jesen najavio nove rezove i smanjenje plata u državnim i javnim preduzećima, koje su veće od državnog proseka.

Prosečna plata u Hrvatskoj je, kako je kazao, od 4.000 do 5.000 kuna, ali je realno manja, dodajući da bi trebalo razmotriti koliko ljudi zarađuje više od 10.000 kuna i da li tu ima prostora za veće smanjivanje.

Ministar se zauzeo za promenu poreskih razreda i izrazio očekivanje da će blokiranim građanima uskoro pomoći Zakon o ličnom bankrotu, prenosi Tportal.

Prema njegovim rečima, sve analize pokazuju da bi promena poreskih razreda mogla biti instrument podsticanja potrošnje i olakšavanja kućnog budžeta građana, koji su visokim porezima destimulisani da rade.

Lalovac je dodao i da će Zakon o ličnom bankrotu omogućiti novi život osobama koje su zaglibile u dugovima, ali će imati određene obaveze u roku od dve do sedam godina.

On je dodao i da je državna blagajna pretrpela veliku štetu, jer je turistička sezona podbacila, zbog lošeg vremena i promašene turističke strategije i najavio da će već danas početi razgovore s ministrima o sveobuhvatnom rebalansu budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: